Ivan Meštrović otkrio zašto više nije predsjednik Osijeka

Foto: NK Osijek

Ivan Meštrović, u čijem je četverogodišnjem mandatu u NK Osijek te gradnju stadiona i nogometnog kampa na Pampasu uloženo oko 500 milijuna kuna, odlazi s funkcije predsjednika kluba, a o tome je govorio za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto ste postali predsjednikom kluba, ako to niste željeli?

– Zato što nije bilo druge mogućnosti. Naime, javnosti je do sada bilo nepoznato da sam u dogovoru s mojim prijateljem Meszarosem, kada smo preuzimali klub, ja trebao, kao i on, biti samo suvlasnik, ali ne i operativno sudjelovati u vođenju kluba. Moja prva želja za predsjednika kluba bio je Goran Vlaović, jer sam htio jedno veliko nogometno osječko ime, ali on se nije vidio na takvoj poziciji. Druga želja bio je Ferenc Sakalj, naš prijatelj i poslovni partner iz Mađarske, koji je pristao ući u klub, ali ne kao predsjednik. I tako je na kraju ta zadaća dopala mene, ali iskreno, nadao sam se da će to biti privremeno, godinu-dvije.

Ispada da je sve ovo dio nekog plana. Zašto je onda ispalo ovako naprasno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To možda tako djeluje iz perspektive javnosti, ali nije naprasno i nije to nikakva neprirodna situacija. Istekao mi je mandat, koji je za mene i ovako i onako trajao predugo, i u dogovoru s Meszarosem i Sakaljem odlučili smo da će novi predsjednik biti Sakalj, a na izričit zahtjev partnera nastavljam raditi u najvažnijem dijelu ovog projekta, a to je izgradnja stadiona i kampa, gdje ostajem kao najodgovornija osoba i predsjednik udruge koja je vlasnik terena i stadiona i suvlasnik Pampasa, kao i NK Osijek.

Znači, između vas i Meszarosa nema prijepora i sukoba?

– Meszaros i ja smo prijatelji i poslovni suradnici, a NK Osijek nije jedina platforma na kojoj zajednički djelujemo. Štoviše, imamo puno dublju priču nego što je NK Osijek. Bi li dokaz poremećenih odnosa bio da me se miče iz kluba, a ostavlja da radim stadion koji je financijski puno veći i važniji projekt? Ne, nema nikakvih sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.