Ivan Rakitić kritičan prema čelnicima Barcelone: ‘Puštanje Neymara loša je odluka’

Foto: fah

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša, koji se, nažalost, u dresu reprezentacije nije u potpunosti potvrdio, zvijezda Barcelone, Ivan Rakitić, kritizirao je odluku svog kluba da pusti Neymara u Pariz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona i bez Neymara ove sezone doslovno melje sve pred sobom, u prvenstvu su vodeći sa sedam bodova više od Reala, u Ligi prvaka, na početku, ”razbili” su Juventus s 3:0. Izgleda da se odlazak Neymara nije pretjerano osjetio, Lionel Messi je bolji nego ikada, a Lionel Messi je zapravo Barcelona u ovom trenutku.

“Meni je odlazak Neymara jako je teško pao. Ne samo zato što je jedan od najboljih nogometaša na svijetu, nego je i sjajna osoba”, rekao je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u razgovoru za BBC. Rakitićevo mišljenje je donekle i subjektivno. Naime, hrvatski nogometaš postao je dobar prijatelj s brazilskim nogometašem, koji je za velike novce otišao u pariški PSG.

“Bio je jako važan u našoj svlačionici, a za mene je on jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao u ovom nogometnom svijetu”, izjavio je Rakitić, koji je, kako smo već spomenuli, kritizirao i čelne ljude svog kluba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za mene je puštanje Neymara bila jako loša odluka, volio bih da je i dalje u našoj momčadi.”

Mnogi zapravo zaboravljaju da Barcelona kad je odlazak Neymara u pitanju nije imala previše izbora s obzirom na odštetnu klauzulu koja je iznosila 222 milijuna eura, a koju su katarski bogataši bili spremni izdvojiti za Brazilca. Kad je Neymar odlučio otići sve je bilo gotovo. Toga je na koncu postao svjestan i Rakitić te je ipak donekle ublažio svoju izjavu.

Poštujemo Neymarovu odluku da ode. PSG je mogao platiti tu odštetu, Neymar je želio otići i mi smo mu mogli samo poželjeti svu sreću u novom klubu. Nadam se da će zabijati u Parizu i biti sretan, no mi moramo nastaviti svoj put i bit snažni i bez Neymara”, zaključak je hrvatskog reprezentativca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.