Ivan Rakitić: ‘Sigurno će se još svašta događati do kraja sezone’

Foto: fah

Nakon što je Barcelona novom pobjedom napravila važan korak prema obrani naslova prvaka Španjolske njen vezni igrač Ivan Rakitić poručio je kako bi bilo normalno da klub produži ugovor s trenerom Ernestom Valverdeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valverdeu ugovor istječe za šest mjeseci a na klupu je sjeo u ljeto 2017. nakon čega je osvojio španjolsko prvenstvo, kup i španjolski superkup.

“To je stvar kluba i trenera no najnormalnije bi bilo da nastavi voditi momčad. Jako smo zadovoljni njime i njegovim pomoćnicima. Što god da odluče dvije strane bit će najbolje”, rekao je Rakitić u madridskom predgrađu Getafe gdje je Barcelona u nedjelju pobijedila s 2-1.

“No mi igrači moramo se koncentrirati na svoj posao, a to je igranje i pobjeđivanje. Iz Getafea odlazimo zadovoljni”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da su njeni prvi pratitelji Atlético i Sevilla međusobno odigrali 1-1, Barcelona ima pet bodova više od drugoplasiranog Atlético Madrida.

“Najbitnije je da smo nastavili pobjeđivati jer je prvenstvo ove godine izjednačeno. U svakoj je utakmici teško pobijediti. Sigurno će se još svašta događati do kraja”, napomenuo je hrvatski reprezentativac. Real Madrid je u nedjelju posrnuo izgubivši s 0-2 na svom terenu od Real Sociedada pa se nalazi na petom mjestu s deset bodova zaostatka za Barcelonom.

Katalonci su protiv Getafea poveli golovima Lionela Messija u 20. minuti te Luisa Suáreza u 39. minuti dok je za sedmeroplasirani Gefate u 43. minuti zabio Jaime Mata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za prvu utakmicu u novoj godini nije bilo loše. U prvom poluvremenu smo odigrali dobro no u drugome smo patili. Došli smo do tri boda protiv Getafea, jedne kompaktne ekipe, i to je najvažnije”, zaključio je Rakitić koji je odigrao svih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.