Ivan Rakitić u velikom intervjuu: ‘Cijeli se svijet zaljubio u Hrvatsku, to je veće i od tisuću pobjeda!’

Foto: Snimka zaslona

Hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Barcelone, Ivan Rakitić, dao je veliki intervju za španjolski list, Diario Sport, koji je na svojoj web stranici naslovnicu posvetio isječcima iz razgovora s jednim od najboljih veznjaka svijeta. Iako su neki nagađali da bi se i Rakitić mogao ovog ljeta, zajedno s Lukom Modrićem, oprostiti od reprezentacije, srećom, od toga neće biti ništa. Rakitić ostaje, u reprezentaciji, ali i u Barceloni. Na radost Hrvata i Katalonaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Hrvat je odbio unosne ponude koje su stigle iz Pariza, od PSG-a. U razgovoru za Diario Sport Ivan je govorio i o hrvatskoj reprezentaciji, prisjetivši se još jednom nezaboravne ruske bajke i Svjetskog prvenstva na kojem su Vatreni osvojili srebro i igrom zadivili cijeli svijet.

”Najljepše mi je od svega što se cijeli svijet zaljubio u Hrvatsku”, kazao je Rakitić, dodavši kako je to za njega puno veće od tisuću pobjeda.

Rakitić je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bio jedan od ključnih nogometaša Vatrenih, postigao je i pogodak Argentini za 3:0 u grupnoj fazi turnira. Iz utakmice u utakmicu Ivan je pokazao koliko je sazrio kao igrač, koliko mu je puno pomogla činjenica da je standardan u Barceloni  s kojom redovito osvaja trofeje te da već godinama s uspjehom igra u dresu jedne od najjačih reprezentacija svijeta. To iskustvo igranja na velikoj sceni rezultiralo je srebrom u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, dakako, i prije dvije godine na Euru u Francuskoj imala jaku reprezentaciju, neki će reći čak i jaču, no, u Rusiji sve se poklopilo. Bez toga niti jedna reprezentacija na svjetskim prvenstvima nije otišla do kraja. Kako su primjerice Francuzi 1998. osvojili naslov? Pobijedili su 3:0 Brazil u finalu, ali su do finala prolazili i na jedanaesterce, a sretno su se izvukli protiv Hrvatske u polufinalu. U finalu 20 godina kasnije malo ih je pogurao prema naslovu i sudac.

“Tijekom turnira naučiš živjeti s pritiskom, a tu je i strašan motiv. Uz dužno poštovanje svima, reprezentacija je nešto posebno, posebno u maloj zemlji kao što je Hrvatska, uz smanjene mogućnosti koje tu imamo”, rekao je hrvatski reprezentativac u svom evociranju uspomena sa SP-a.

I Rakitić tvrdi kako se sve posložilo da bi Hrvatska stigla do finala, a ono je kaže, došlo ”prirodno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ništa nije bilo umjetno. Željeli smo konačno iskoristiti svoje mogućnosti i kvalitetu koju Hrvatska ima. Budućnost izgleda jako lijepo, unatoč oproštajima nekih igrača. Pokazali smo koliko nam znači Hrvatska i nadam se da ćemo u budućnosti biti još bolji. Na SP-u smo naučili puno, svaka utakmica donijela je nešto novo…”

Hrvatski nogometaš progovorio je PSG-u i činjenici da je spomenuti klub doista želio angažirati Rakitića te su bili spremni platiti čak i ogromnu odštetnu klauzulu koja iznosi 125 milijuna eura, bili su spremni dati 100, što je također vrtoglava cifra, no, sjajni veznjak ipak je ostao vjeran Nou Campu, iako bi u Parizu imao navodno plaću od 10 milijuna eura godišnje. U Barceloni zarađuje jedan milijun manje. No, Barcelona je Barcelona, bez obzira na novac PSG-a i Neymara.

“Ponosan sam što mogu ostati i igrati u Barceloni. Ne postoji momčad na svijetu koja mi može dati više. Ne mislim na novac. Poslušao sam srce i svoje suprugu. Pomogao je i trener. Ernesto Valverde je bio ključan, činjenica da mi vjeruje. On također zna da može računati na mene u svakom trenutku, pa i da slomim nogu stavio bih se na dispoziciju njemu i stožeru u bilo kojem obliku. Takav odnos za mene je najvažnija stvar. Odnosno, za igrača je ključno da trener ima povjerenja u njega, rekao bih”, poručio je hrvatski reprezentativac, koji je prošle sezone u dresu Barcelone odigrao najviše minuta, čak i više od velikog Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li u Barci dobiti povišicu Rakitić je odgovorio pomalo u šali.

“Ovisi o tome želite li objaviti ovaj intervju ili ne, ha ha… Naravno, to bi bio lijep detalj. Pričamo o tome još od Svjetskog prvenstva, imam veliko povjerenje u klub. Nadam se da će me predsjednik brzo nazvati.”

Nema žurbe tvrdi Rakitić, naime, kako kaže, Barcelona brine o svojim igračima.

”Znam da ću dobiti što sam zaslužio. Najbitnije je da sam u Barceloni kao kod kuće…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.