Ivan Rakitić uoči Brazila i SP-a: ‘U finalu želim Srbiju, njihov izbornik je moj brat, bolje ga poznajem nego svoga izbornika’

Foto: fah

Pred vratima je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Prije toga sve reprezentacije koji sudjeluju na predstojećem spektaklu nalaze se u završnim pripremama, pa tako i Hrvatska. Naime, Vatreni se trenutno nalaze u Rovinju, a u nedjelju će na Anfieldu odigrati prijateljsku utakmicu protiv višestrukog prvaka svijeta – Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pripremama u Rovinju je i jedan od najboljih igrača Vatrenih, nogometaš Barcelone, Ivan Rakitić, od kojeg hrvatski navijači jako puno očekuju u Rusiji. Rakitić je u vrlo dobroj formi, odigrao je sjajnu sezonu u Španjolskoj te se profilirao u najstandardnijeg igrača katalonskog nogometnog diva, naravno, nakon nedodirljivog Lionela Messija.

Rakitć tvrdi da kod njegovih suigrača i njega osobno nema zavisti kad je u pitanju Realov novi uspješni, treći uzastopno, pohod prema naslovu prvaka Europe.

”Kod mene ne, osim u smislu da ga ja želim osvojiti, ja želim biti prvak Europe! Ali nisam ljubomoran na Real, može to biti Liverpool, Bayern, bilo tko. Realu svaka čast, meni je jako drago da imam dvojicu braće koja su to osvojila, dvojicu velikih prijatelja, a isto mi je tako žao zbog Dejana. Drago mi je i da se nastavlja hrvatska tradicija osvajanja Lige prvaka”, kazao je hrvatski veznjak za Večernji list te je dodao kako je cilj Barcelone iduće sezone isti, biti prvak Španjolske, osvojiti Kup, ali prije svega okititi se naslovom prvaka Europe.  Dosadila im je Realova europska dominacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mi smo bolji od Reala, ali nije slučajno da oni to mogu osvojiti tri godine zaredom, oni su to zaslužili. Koliko god ljudi govorili da ne igraju dobro, oni su osvojili! To je ono što ostaje, što se piše. Mi moramo poraditi da se ti neki detalji prebace na našu stranu, da nam se ne dogodi više loš dan kao protiv Rome ili prošle godine protiv Juventusa. Uvjeren sam, uza sav respekt prema svima, da mi imamo najbolju momčad u Europi. I da nam je mjesto gore. Ali to moramo i dokazati na terenu, u svakoj utakmici. Sad znamo da nam je prvi cilj u sljedećoj sezoni Liga prvaka.”

Ivan Rakitić kaže da obožava nogomet, a na pitanje kako je prošao njegov rastanak sa Lionelom Messijem, u kontekstu činjenice da će se Hrvatska u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva susresti s Argentinom, Rakitić je odgovorio:

”Kao i svim suigračima koji idu na SP, poželio sam mu sreću. S Messijem sam razgovarao i zaključili smo da bi nam bilo drago da obje naše reprezentacije prođu skupinu. Kad imaš najboljega na svijetu, onda si automatski favorit cijeloga SP-a. Iako je on rekao da nisu, Argentina je uvijek tu, opasna za sve.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić tvrdi kako nema čovjeka u Argentini, koja sanja naslov prvaka svijeta još od Maradoninih vremena i davne 1986., koji toliko želi tu svjetsku titulu kao što je želi Messi. Na prošlom SP-u igrao je finale i bio tragičar tog finala u Riju.

”Messi bi dao nekoliko titula koje je osvojio s Barcelonom za jednu s Argentinom. Pritisak je prisutan kad imaš najboljega svih vremena. Da Messi igra tenis, osvojio bi pedeset Grand Slamova, ali nogomet ne igraš sam.”

Boji li se Hrvatska utakmice protiv Brazila ove nedjelje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Igrati protiv Brazila je nešto posebno. Oni se kao i mi pripremaju za SP. Niti će njima značiti nešto ako pobijede niti će se nešto promijeniti ako izgube. Bitno je da uhvatiš ritam, isprobaš nekoliko stvari, a pobijediti želiš uvijek. No moramo biti svjesni da rezultat nije najbitniji. Niti ćemo mi bolje krenuti u Rusiji ako pobijedimo s 3:0 niti ćemo biti ‘mrtvi’ ako izgubimo s 3:0. Bit će ovo prvenstvo vaših brojnih prijatelja iz Španjolske, Njemačke, Švicarske, ali i Srbije.”

Igrač Barce tvrdi kako ima poseban odnos s izbornikom Srbije Mladenom Krstajićem.

”Mladena Krstajića poznajem bolje nego svoga izbornika i bolje od svih ostalih mojih trenera. Mladen je za mene… teško mi je reći brat, jer je dosta stariji od mene, ali on je dio moje obitelji. On je moj! Znam sve o njihovim pripremama jer se čujemo cijelo vrijeme, znam kako razmišlja, kakvu ideju nogometa ima, što očekuje… On je jedan od malo bivših igrača koji razumije kako se ponašati kada prestaneš igrati i dobiješ novu funkciju. Nekada je teško razumjeti da više nisi igrač. Svaka čast ljudima što su mu dali tu priliku. Čujem od nekih igrača da su sretni i zadovoljni s njim i neka to onda iskoristi da napravi pravu karijeru kao trener”, poručio je Rakitić.

Koga bi Rakitić u finalu SP-a ako Hrvatska dogura toliko senzacionalno daleko? Tvrdi – Srbiju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Imali bismo fantastičnu atmosferu u tom finalu, a boriti se u takvoj utakmici protiv svoga prijatelja, koji je toliko pomogao u životu, u karijeri, bilo bi posebno lijepo.”

Kad su u pitanju suigrači iz reprezentacije Rakitić puno očekuje od napadača Eintrachta, Ante Rebića, iz kojeg je također uspješna sezona, koja je kulminirala osvajanjem Kupa protiv Bayerna, Rebić je zabio dva gola njemačkom divu u finalu.

”Volim spomenuti Rebića, koji je ponajbolji igrač u Eintrachtu i jedan od najboljih u Bundesligi. Nije slučajno da je on sam, na svoj način, donio Eintrachtu naslov u kupu. Jako puno očekujem od njega na SP-u, da napravi još jedan iskorak u svojoj karijeri.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.