Ivan Rakitić uoči uzvrata protiv Grčke zahvalio Anti Čačiću i poručio: ‘Moramo u svakoj sekundi biti spremni na sve’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra, dakle, u nedjelju, od 20:45 igra uzvratnu utakmicu u Pireju dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke. Podsjetimo, prva utakmica završila je uvjerljivom pobjedom Vatrenih od 4:1. Izabranici Zlatka Dalića odradili su trening u Pireju večeras, svi su fokusirani na samu utakmicu, nitko nije želio previše razgovarati o prvoj utakmici u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, kako je Dalić i najavio, Hrvatska će u uzvratu krenuti kao da je 0:0 bilo u Zagrebu.

Foto: fah
Foto: fah

Kakav uzvrat očekuje jedan od najboljih protiv Grčke u prvom dvoboju, zvijezda Barcelone Ivan Rakitić?

“Gledate nogomet pa znate da je svašta moguće. Evo, ja sam prošle sezone s Barcelonom okrenuo 0:4 iz prve utakmice. Igrao sam ovdje nedavno protiv Olympiakosa, ovaj stadion je pakao. Jako teško je ovdje igrati, pritisak publike je ogroman, a Grci će sigurno biti dodatno motivirani da pokažu kako ono u Maksimiru nije bilo njihovo pravo lice…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju grčkih medija Hrvatsku će u Pireju dočekati vruća atmosfera te najmanju 35 000 gledatelja.

“Moramo biti u svakoj sekundi spremni na sve detalje koji će se događati na terenu, a bit će ih. Ništa ne smijemo prepustiti slučaju, jer nakon ovog popravka više nema. Mi smo došli ovdje pobijediti i tako ćemo se i postaviti. Nije Grčka uopće tako loša kao što se činilo u prvoj utakmici i ja ne očekujem sutra težu utakmicu jer je i prva bila jako teška. Pritiska se ne bojimo. Pritisak želimo jer želimo biti među najboljima”, rekao je sjajni veznjak Vatrenih.

Rakitć je napokon za Vatrene odigrao utakmicu na razini na kojoj on može igrati s obzirom na nedvojbeno znanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo se zahvaliti i gospodinu Čačiću i njegovu stožeru, jer smo s njim krenuli na ovaj put. Zadnje dvije pobjede su dijelom i njegova zasluga. Drago mi je da sam s Dalićem radio i u mladoj reprezentaciji tako da poznajem njegov žar za nogometom i pobjednički mentalitet. To je prenio i na nas i nadam se da će dobiti priliku i na Svjetskom prvenstvu”, poručio je vezni igrač hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.