Ivano Balić i Petar Metličić pokreću Erste rukometnu ligu Dalmacije

Foto: fah

Proslavljeni hrvatski rukometaši Ivano Balić i Petar Metličić, koji već deset godina imaju rukometnu akademiju u Splitu, najavili su u petak na konferenciji za medije pokretanje Erste rukometne lige Dalmacije, u kojoj će se u “mini rukometu” natjecati mladi rukometaši uzrasta od 8 do 12 godina radi popularizacije rukometa i poticanja djece na bavljenje sportom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalni sponzor ove rukometne lige je Erste banka te će za natjecatelje biti organiziran besplatan prijevoz i hrana, što će djeci slabijeg imovnog stanja omogućiti uključivanje u ovo natjecanje za koje je predviđeno da se nastavi i sljedećih godina.

“U ovoj ligi natjecat će se dječaci starosne dobi od 8 do 12 godina. Prvi turnir lige bit će 18. ožujka ove godine u Šibeniku, zatim slijede turniri u Zadru (22. travnja), Dubrovniku (13. svibnja) i Splitu (27. svibnja), te završni, odnosno finalni turnir, 3. lipnja također u Splitu”, rekao je Balić.

On je istaknuo kako je najvažnije aktivirati djecu da se bave sportom te dodao da vjeruje kako će Erste rukometna liga Dalmacije biti zanimljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petar Metličić je naglasio kako su se on i Balić, nakon deset godina postojanja njihove rukometne akademije odlučili za “korak više” i pokrenuli ovu rukometnu ligu za djecu.

“Poražavajući je podatak kako se u Hrvatskoj samo 30 posto djece bavi sportom i svi se trebamo zamisliti i zapitati u čemu griješimo i zašto to ne promijenimo, jer to je podatak zbog kojeg svi moramo biti zabrinuti i koji govori da smo zanemarili djecu”, poručio je Metličić.

Pokretanjem lige “mini rukometa” želi se zainteresirati i motivirati djecu za bavljenje sportom te potaknuti i ostale sportove da se angažiraju kako bi se promijenila nepovoljna situacija o malom broju djece u Hrvatskoj koja se bave sportom. Metličić je dodao kako Erste rukometna liga Dalmacije može poslužiti i kao baza za selekciju budućih rukometaša koji bi se nastavili baviti tim sportom i razvijati se u njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mini rukomet” igra se na terenu dužine 20 metara na kojem su i golovi manji od golova u velikom rukometu. U “mini rukometu” nastupaju četiri igrača i vratar, a igra se sa spužvastom loptom.

Jurica Smoljan iz Erste banke je istaknuo kako je ova rukometna liga za djecu u Dalmaciji “hvale vrijedan projekt dvojice velikana hrvatskog rukometa” te da su se sa zadovoljstvom uključili u njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.