Ivica Kostelić: ‘Gdje ste sada svi vi ‘borci za slobodu’ koji zagovarate pravdu u sportu?’

Ivica Kostelić
Foto: fah

Nakon nedjeljnog slaloma u kojem su Istok Rodeš i Matej Vidović ostvarili najbolje rezultate u karijeri na svjetskim prvenstvima oglasio se Ivica Kostelić. Najboljeg hrvatskog skijaša svih vremena razljutila je odluka krovne svjetske skijaške organizacije po kojoj je u drugoj vožnji startao najprije 15. skijaš iz prve vožnje, a ne kao što je uobičajeno 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIS je odluku opravdao navodno lošom kvalitetom staze zbog visokih temperatura, no Kostelić takvu odluku smatra nepravednom i nepoštenom jer se tako pogoduje najboljima, dok se ostali natjecatelji zanemaruju.

Uz komentar na FIS-ovu odluku, Kostelić se osvrnuo i na šutnju najboljih svjetskih slalomaša koji se nisu bunili protiv ovakve odluke poprativši svoju poruku na Instagramu fotografijom stada ovaca.

“Gdje ste sada svi vi ‘borci za slobodu’ koji zagovarate pravdu u sportu? Gdje si sada FIS-e? Zašto ne dignete glas i prestanete saginjati leđa pred interesima trulih? Ali iznad svega, gdje ste vi najbolji slalomaši? Zar se bojite govoriti pred nepravdom? Vi, koji se kunete u pravednost iznad svega? Vaša šutnja podupire ovu nepravdu koja je učinjena vašim kolegama skijašima, posebno mlađima, čije su šanse za poštenu borbu unaprijed izbrisane ovom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi ovdje tražimo šampione – ima li ijedan takav među vama? Snaga se izražava velikodušnošću! Nepravda je put slabih!

Sportska pobjeda koja nije postignuta pravedno i časno je bezvrijedna.

I nikad nemojte zaboraviti – najveća su zla zasnovana na nasilju nekolicine i šutnji mnogih. Govorite sada ili nikad više ne govorite o pravednosti”, napisao je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivica Kostelic (@ivicakostelic)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.