Ivica Kostelić: ‘Jedrenje danas spaja moju sportsku strast, ali mi je i velika, dugogodišnja ljubav’

Foto: snimka zaslona

Ivica Kostelić i dalje se upušta u avanture, ovaj put jedri.

“Odlazak na Grenland je valjda jedina avantura koju nikada u životu ne bih ponovio. Sve je trajalo 17 dana, nije to trebala biti takva muka, ali uvjeti nam nisu bili naklonjeni i na kraju je to bilo jako neugodno iskustvo,” priča Ivica Kostelić za 24sata.

“Mljet je već dugi niz godina moj ljetni dom. Tu uživam i odmaram. Dobro, sada i malo treniram s braćom (Elias i Samuel) Kolega koji su ovdje, ali i inače redovito održavam formu. U posljednjem vrijeme jako puno jedrim, a preostalo vrijeme provodim s obitelji”, priča dalje.

“Rekao bih da je to moja strast prema moru. Oduvijek sam bio povezan s morem, a i ta priča s jedrenjem je dio moje ljubavi prema moru. Teško je to objasniti, jedrenje je aktivnost za koju nisam imao dovoljno vremena dok sam aktivno skijao. A kako mi se sada, zbog skijaške mirovine, ipak oslobodilo malo vremena, u tome sam pronašao nove izazove. Tako da jedrenje danas spaja moju sportsku strast, ali mi je i velika, dugogodišnja ljubav”, poručuje.

Planira kao jedriličar dohvatiti i Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

“Čim je objavljeno kako će ta nova disciplina (Mixed Two Person Offshore) jedrenja biti na Olimpijskim igrama, pomislio sam kako bi mi ovo mogla biti dobra prilika. To me onako, baš od početka zaintrigiralo i počeo sam raditi neke planove u tom smjeru. Nije bilo jednostavno, prvo sam trebao pronaći partnericu jer se radi o mješovitom jedrenju, pa sam polagano počeo gurati taj projekt”, kaže Ivica koji surađuje s Petrom Klibom iz Pule.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/24sata.hr