Ivica Kostelić pred novom velikom pustolovinom: Skijanje po islandskim vulkanima…

Foto: Facebook

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena, Ivica Kostelić, pred novom je pustolovinom. Naime, jedan od najboljih hrvatskih sportaša dokazani je ljubitelj prirode te izazova koji prirodu uključuju, a s obzirom kako je profesionalno skijanje napustio prije tri godine Kostelić ima vremena za nove izazove, bez kojih ne može ni u ”mirovini.” Podsjetimo, Ivica se s hrvatskom vojskom penjao na Velebit, hodao islandskom i grenlandskom hladnoćom, jedrio na moru… Nema gdje ga bilo nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Ivica je ipak pronašao još jednu avanturu koja će mu možda biti i najveća do sada, naime, sa trojicom Slovenaca Hrvat će skijati  po islandskim vulkanima Herdubreid i Askja. Sama pustolovina, koja će trajati otprilike dva tjedna, od 22. ožujka do 5. travnja, zove se “Skijanje po vatrenom prstenu”.

”Ova ideja mi je pala napamet još 2017. godine. Herdubreid je veliki vulkan i najslavnija planina na Islandu. Nalazi se na visini od 1600 metara, što nam neće biti neki preveliki problem. Askja je 100 metara niži”, kazao je Ivica Kostelić, prenosi portal 24 sata.

Spomenimo kako će svaki član ekspedicije imati opremu od 70 kilograma, naravno, to neće biti nimalo lako tegliti, no, ne sumnjamo u uspjeh Ivice Kostelića budući da će svatko u ekspediciji imati svoju ulogu. Točnije, Jan Podgornik zadužen je za penjanje, turno skijanje i snimanje, Matej Bradaškja je zadužen za ekstremnije sportove, dok je Miha Deisinger sjajni skijaš, kao i Ivica, i uz to snimatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekspedicija će najprije krenuti s usponom na planine, a to bi moglo malo duže potrajati, da bi se nakon toga spuštali. Dakako, velike neprilike mogla bi im praviti i nimalo ugodna temperatura i do minus 20 stupnjeva. Nije kao na Marsu ali je za početak veliki izazov, toliko svojstven Ivici Kosteliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.