Ivica Kostelić: ‘Uz četvero djece nisam više u šestoj brzini’

kostelić
Foto: snimka zaslona

Ne samo jedan od najuspješnijih, već i jedan od najsvestranijih skijaša. Ivica Kostelić skija po vulkanima, jedri, svira gitaru, planira preploviti Atlantik…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ako postoji neka ovisnost o adrenalinu, onda bih ja bio adrenalin ‘junkie’. Mislim da je to neka navika nakon 30 godina života u ekstremnim uvjetima, to čovjeku ostane i postane nekakva rutina za kojom osjećam potrebu, kaže Ivica.

Obiteljski život ga je ipak malo smirio, pa kaže da uz četvero djece više nije u šestoj već u trećoj brzini, a veseli ga što su i njegovi sinovi zainteresirani za skijanje.

Gledajući uspjehe naših mladih skijaša, komentira da imaju odlične uvjete i da nije zabrinut za budućnost hrvatskog skijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja bih rekao da je to nebo i zemlja, da budem potpuno iskren. Nama je bilo dosta teško, mislim ne treba se previše žaliti, ali ovi dečki često imaju pogodnosti kojih ni sami nisu svjesni, kaže.

Kad mu padne raspoloženje skije zamijeni gitarom:

– Gitara to sve očisti i onda sam puno bolje volje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dobro raspoloženje malo mu je poljuljala pandemija zbog koje je odgodio velike planove:

– Ove sezone smo planirali ići na Aljasku – to neće biti ostvarivo. A prošla sezona je izgledala užasno što se tiče jedrenja, izgubili smo skoro cijelu sezonu – barem onu na Atlantiku, i to nije baš izgledalo onako kako sam htio.

Ipak, od svojih planova ne odustaje – u ovoj godini planira uspješno preploviti Atlantik u dvojcu, a sljedeće godine i u samačkoj klasi, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.