Ivica Skelin više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, Dino Rađa odlučuje o nasljedniku!

Foto: fah

Ivica Skelin više nije izbornik muške seniorske košarkaške reprezentacije Hrvatske, a odluka o njegovom razrješenju donijeta je na 19. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza koja je u četvrtak održana u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako nisu ispunjeni ciljevi zacrtani prilikom angažmana izbornika muške seniorske reprezentacije, odnosno, nije postignut očekivani rezultat nakon prva dva kruga kvalifikacija za Svjetski kup 2019, izbornik Ivica Skelin i Hrvatski košarkaški savez zajednički su donijeli odluku o sporazumnom raskidu ugovora. Gospodin Skelin se zahvalio na ukazanom povjerenju te suradnji i podršci tijekom proteklog razdoblja”, stoji u priopćenju Hrvatskog košarkaškog saveza.

Ivica Skelin preuzeo je reprezentaciju nakon odlaska Aleksandra Petrovića, pod čijim vodstvom su naši košarkaši doživjeli poraz od Rusije u osmini finala posljednjeg EuroBasketa. U četiri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. pod Skelinovim vodstvom Hrvatska je ostvarila samo jednu pobjedu, nad Nizozemskom u Zadru (82-78), nakon što je prethodno poražena na gostovanju u Nizozemskoj (61-68), od Italije u Zagrebu (64-80) i od Rumunjske u Zadru (56-58), čime je u pitanje dovoden plasman reprezentacije u drugi kvalifikacijski krug.

Ime Skelinova nasljednika na klupi još nije objavljeno, a o njemu će odlučiti članovi Upravnog odbora na prijedlog Stručnog savjeta kojim predsjeda Dino Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim razrješenja izbornika seniorkse muške reprezentacije, članovi UO HKS-a u srijedu su odlučivali o imenovanjima izbornika ženskih reprezentacija mlađih dobnih kategorija. Linda Antić Borak vodit će mladu reprezentaciju (do 20 godina), Dean Nemec zadužen je za juniorsku reprezentaciju (do 18 godina), a Marija Kovač Mijač će trenirati kadetkinje (do 16 godina).

Nekadašnji izbornik seniorske ženske reprezentacije Stipe Bralić, pod čijim su vodstvom naše košarkašice izborile nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i osvojile peto mjesto na EuroBasketu 2011, imenovan je članom Stručnog savjeta za žensku košarku.

Članovi Upravnog odbora potvrdili su učlanjenje Ženskog košarkaškog kluba “Škabrnja” u Hrvatski košarkaški savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.