Ivica Tucak: ‘Mogu čestitati momcima svemu pokazanom do sada, nadamo se polufinalu’

Split, 1.05.2019 - Druga polufinalna utakmica doigravanja za naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske: Mornar BS - Mladost. Na slici Ivica Tucak. foto. HINA/ Mario Strmotić/ ms

Naravno da sam zadovoljan, bez obzira na snagu protivnika, bili smo potpuno u utakmici, kazao je nakon pobjede nad Kazahstanom na SP u Gwangjuu izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Barakude” su u petak očekivano slavile protiv Kazahstana rezultatom 21-5 (6-1, 5-1, 5-1, 5-2) i time potvrdile prvo mjesto u skupini, te izravni plasman u četvrtfinale.

“Rekao sam i igračima prije same utakmice, treba izbjeći eventualne ozljede koje se događaju u situaciji kada ne uđeš sto posto u ovakav tip utakmice u kojoj smo potpuno dominantni. I naravno, bez prigovora sucima zbog kazni koje se očituju u dijelu turnira koji nam predstoji. Prvi dio turnira smo završili. Mogu čestitati momcima svemu pokazanom do sada”, rekao je izbornik Tucak.

Joković i Šetka u ovoj su utakmici zabilježili tri pogotka, Fatović, Vrlić, Benić, Vukičević, Bušlje, Garcia po dva pogotka te Lončar i Miloš jedan.
Reprezentacija ovom pozicijom preskače igranje osmine finala te se odmah kvalificirala u četvrtfinale koje je na rasporedu 23. srpnja u 8.30 sati po hrvatskom vremenu, najizglednije s reprezentacijom Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Tucak unatoč tri dana odmora od službenih utakmica u Koreji ne planira odmor.

“Neće biti puno slobodnog vremena. Sutra ujutro je već trening. U nedjelju sam dogovorio sparing s Talijanima, ponedjeljak je već dan prije utakmice. Proletjeti će to brzo. Treba ostati glavama unutra, to je najbitnije. I uvijek ponavljam, čvrsto nogama na tlu. Ali ono što želim je i da smo svjesni svoje snage, da znamo koliko možemo i koliko vrijedimo, tako ćemo pokušati otići do kraja”, najavio je Tucak.

“Zacrtani plan za prvi dio turnira smo ostvarili. Nakon ove utakmice okrećemo se onome što je ispred nas, prva utakmica četvrtfinala, vjerovatno protiv Njemačke. Željeli smo da imamo tih četiri dana odmora, no tu su treninzi, prijateljske utakmice i to će nam sigurno dobro doći. Sada ćemo izanalizirati Njemačku i pripremiti se za njih”, rekao je Šetka.
“S Njemačkom smo odradili zajedničke pripreme u Šibeniku prije odlaska na Svjetsko prvenstvo. Dobra su, čvrsta ekipa. No ako mi budemo pravi vjerujemo u pobjedu. Nadamo se da ćemo uspjeti proći u polufinale”, zaključio je Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.