Ivo Karlović bio na rubu odlaska u mirovinu: ”Imao sam strašne glavobolje i podvrgli su me testiranju…”

Foto: fah

Hrvatski tenisač Ivo Karlović iako nije u svojoj nevjerojatno dugoj karijeri osvojio niti jedan Grand Slam, iako je osvojio puno manje turnira od Čilića i Ivaniševića,  već sada se, mada mu karijera još uvijek traje, može smatrati legendom hrvatskog tenisa. U svojoj karijeri ”Div sa Šalate” prošao je dosta teško razdoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, četrdesetogodišnji Ivo Karlović je prije sedam godina još uvijek bio uspješan na ATP Touru, sve dok jednog jutra nije počeo osjećati čudne simptome.

”Sjećam se kad sam bio u svom domu u Miamiju 2013. godine kad sam počeo primjećivati neke čudne trnce u ruci. Probudio sam se u osam sati ujutro i pomislio sam da bi to moglo biti zbog nepravilnog položaja tijekom sna. Poslije nekoliko minuta supruga me pitala nešto, a ja nisam mogao reći ni riječ”, prisjetio se Karlović u nedavnom razgovoru za ATP.

Tada je, kako kaže, osjetio veliku zabrinutost iz veoma opravdanih razloga. Naime, postupno je počeo gubiti osnovne motoričke funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kako su sati prolazili gubio sam osjećaj u ruci i sposobnost govora. Na kraju dana se nisam sjećao svog imena, niti gdje se nalazimo. Nisam čak mogao odgovoriti ni na pitanje liječnika, imao sam strašne glavobolje i podvrgli su me testiranju”, opisao je Karlović, kad se vrlo brzo otkrilo kako se radi o encefalitisu.

Karlović je u istom razgovoru otkrio kako se prošle godine borio s motivacijom te je poslije ispadanja na Roland Garrosu bio ravnodušan, jedva je čekao da se vrati kući.

”Morao sam se boriti sam sa sobom. Postavio sam si cilj Australian Open 2020. godine i ako se ne uspijem kvalificirati to će biti to, idem u mirovinu. Odigrao sam pet challengera na kraju 2019. godine i bio sam u mogućnosti igrati u Australiji”, zaključio je Karlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.