Ivošević ususret velikom natjecanju: Ne vadimo televizore na Rivu za Hajduk pa nećemo ni za neki Euro

bojan ivošević
Foto: Fah

Veliki broj hrvatskih gradova spreman je za nogometnu euforiju koja kreće u subotu kad Hrvatska igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. No, u Splitu, drugom po veličini gradu u Hrvatskoj, traje omanji sukob ugostitelja i građana s gradskom vlasti. Grad je donio odluku da je zabranjeno na Rivi i Matejuški postavljati televizore na terasama kafića zbog očuvanja gradske jezgre. Situaciju je komentirao i zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević koji ne vidi problem u toj odluci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iskreno, to je poprilično blesava tema. Radi se o području 0.05 posto grada Splita na kojem se na vanjskim površinama ne može imati televizor. U zatvorenom prostoru može. Pričamo samo o Rivi. Ne pričamo ni o čemu drugome. I ako ta pravila koje su konzervatori dali u svojim smjernicama za staru gradsku jezgru vrijede za jednu religiju kao što je Hajduk i nitko ne problematizira čak ni kada je derbi Hajduk – Dinamo i nitko ne problematizira zašto se ne može se vaditi televizija na Rivi. Ja mislim da onda ne bi trebalo ni za neko Europsko prvenstvo”, rekao je Ivošević za RTL pa dodao:

“Jer ako ćemo iskreno, svi znamo da je najbrojniji sportski događaj i klub koji se najviše prati u ovoj državi – Hajduk, tako da ako za njega vrijede pravila, vrijede i za ostale. Makar to nekome možda znalo donijet koji euro više u blagajnu ako uzme. Neću imenovati naciju, ali nekoliko pripadnika određene nacije koji će se opiti pivom gledajući utakmice, to bi nagrdilo jednu razglednicu Splita, izgled grada i u konačnici vjerojatno bi baš svi opet medijski djelatnici izvještavali o tome kako se nedolično određeni ljudi ponašaju u centru Splita, kako uriniraju, povraćaju po rivi…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.