Šutalo uoči Eura: ‘Pobjeda protiv Portugala pokazala je našu snagu i zajedništvo’

Zagreb, 18.03.2024.-  Okupljnje hrvarske nogometne reprezentacije uoči odlaska na turnir u Egipat.Na slici Josip Šutalo.foto HINA/ Tomislav Pavlek/ tp

Pred vratima je novo veliko natjecanje za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj. Jedan od aduta Zlatka Dalića, barem kad je obrana u pitanju, svakako će biti bivši igrač Dinama te aktualni nogometaša Ajaxa Josip Šutalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Portugala u prijateljskoj utakmici Šutalo je pokazao koliko se u njega može pouzdati te koliko je zapravo hrvatska obrana sigurna s njim, Gvardiolom, Erlićem, Vidom, Pongračićem… Šutalo je u pobjedi Hrvatske u Lisabonu bio jedan od ponajboljih igrača te je napravio eventualno jednu pogrešku tijekom te super utakmice koju su Vatreni riješili u svoju korist 2:1. Portugal? Jedna od najskupljih reprezentacija Europe.

Šutalo je nekoliko dana prije prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Euru u Berlinu protiv Španjolske komentirao pobjedu protiv Portugala. Na pitanje može li Hrvatska poslije pobjede u Lisabonu dobiti bilo koju reprezentaciju na svijetu igrač Ajaxa je kazao:

”Pobjeda protiv Portugala pokazala je našu snagu i zajedništvo. To nam je bio zadnji test pred Euro, vjerujem kako imamo kvalitetu i iskustvo koje je potrebno da se nosimo s bilo kojim protivnikom. No, u Njemačku stiže desetak reprezentacija koje imaju pravo vjerovati da mogu dobiti svakoga, tako da je za nas najbolji put ići utakmicu po utakmicu, i u svakoj dati svoj maksimum. Ta formula je do sada davala sjajne rezultate i nema razloga da mijenjamo taj pristup”, rekao je Šutalo za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kakvoj je formi, je li igrački na razini na kojoj je bio tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine?

”Osjećam se odlično, fizički i mentalno spreman. Momčad je također u izvrsnoj formi i posjedujemo iskustvo igre na velikoj sceni. Ono što zasigurno mogu usporediti s 2022. godinom i Svjetskim prvenstvom je to da je u nama svima isti žar i želja za pobjedom, kao i odlična atmosfera unutar ekipe. Kao i uvijek, dat ćemo sve od sebe i nećemo odustajati.”

Navijači su već sada u euforiji, posebno nakon velike pobjede protiv Portugala, uvjereni su kako Vatreni mogu svakoga pobijediti, a onda doći daleko na turniru, možda i do samog finala.

Kako se Šutalo nosi s euforijom s obzirom na tisuće navijača koje su dočekale Vatrene u Neuruppinu?

”Već po samom dolasku u Njemačku doček navijača bio je iznenađujući i znamo da nas očekuje vatrena atmosfera. Euforija među navijačima nam daje dodatnu snagu i njihova podrška nam puno znači. Imamo dosta iskusnu ekipu, izbornik nam je također vrlo staložen i miran te sigurno nećemo dopustiti da se bilo kakav oblik euforije uvuče u svlačionicu. Znamo da je na Euru niz jakih reprezentacija, kao i da smo u najjačoj skupini natjecanja, tako da sada samo razmišljamo o Španjolskoj i toj prvoj utakmici.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko bi bodova Hrvatska mogla osvojiti u skupini, u kojoj su Španjolska, Albanija te Italija, Šutalo je rekao:

”Ne bih dao preciznu prognozu. Svaka utakmica je važna i pristupamo joj s ozbiljnošću i željom za pobjedom. Idemo utakmicu po utakmicu i dati ćemo sve od sebe da osvojimo broj bodova kako bismo prošli skupinu, iako svi znamo kako je upravo naša skupina najteža na samom natjecanju.”

I na kraju na pitanje ostaje li u Ajaxu, a s obzirom na turbulentnu nogometnu sezonu, Šutalo je dao jedini mogući odgovor.

”Moj je fokus sada jedino na reprezentaciji i Euru…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.