Ivica Olić otkriva detalje: ‘Pokušat ćemo novi sustav igre, nije lako, ali vidjet ćemo’

Foto: fah

Ivica Olić, pomoćnik izbornika Zlatka Dalića, u razgovoru za Sportske novosti otkrio je kako se reprezentacija okupila u dobrom raspoloženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Uvjeti, definitivno, nisu kao kod nas jer jako je toplo. Zato smo u utorak odradili lagani trening, regeneracijskog tipa, imamo dovoljno vremena, u srijedu i četvrtak ćemo dodati gas. Trebat će nam svježine da se adaptiramo”, kaže Olić.

“Sam travnjak izgleda zadovoljavajuće, to je važno, da imamo dobre uvjete za rad. Miami nam baš i nije u blizini, do njega imamo sat vremena vožnje, tako će dečki biti fokusirani samo na utakmice, neće ih vući”, smatra Olić.

A što su dobili s ovom turnejom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobili smo što je izbornik tražio, dvije ekipe koje su sudionice Svjetskog prvenstva, igraju stil koji preferira Argentina, igrali su mnogo puta s njima u kvalifikacijama. To je šansa da vidimo taj stil, siguran sam da će i Peru i Meksiko igrati s najboljim igračima jer i njima je ovo šansa za provjeru, nemaju ni oni neko drugo vrijeme za uigravanje. Ovo je jedini termin. Gledat ćemo, i mi i oni, da te susrete odradimo u što boljem svjetlu. Činjenica je da nas ima dosta te ćemo dati šansu dečkima koji u klubovima igraju manje ili gotovo ništa, da se pokušaju nametnuti do Svjetskog prvenstva”, kaže Olić.

Možda pokušaju i s nečim novim – igrom s trojicom stopera.

“Šef i ja smo o tome razgovarali, mislim da prvo treba vidjeti reakciju na treningu. Jedno je reći, a drugo napraviti na terenu, da to funkcionira. Novi sustav nije lako provesti, jednostavno ga je zamisliti. Ali imamo vremena, možda i više nego ikada, da u ova tri-četiri dana u Miamiju pokušamo nešto drugo, novo. Sad je ipak opuštenija atmosfera, nema presinga da te susrete moramo dobiti. Zbog toga bismo u jednoj od utakmica mogli probati taj raspored”, ističe Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.