Izbacili Dinamo, a sada će igrati u elitnom društvu: Dynamo, Olympiakos i Ferencvaros izborili Ligu prvaka

Foto: fah

Kvalifikacije za Ligu prvaka i bez Dinama idu dalje. Nogometaši kijevskog Dynama, grčkog Olympiakosa i mađarskog Ferencvarosa izborili su plasman u Ligu prvaka, dok Gent, Omonija i Molde sele u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo,nogometaši Ferencvarosa izbacili su u prošlom pretkolu momčad Dinama iz Zagreba. Dakle, velika je šteta što Dinamo nije prošao Mađare budući kako je objektivno gledajući bolja momčad i vjerojatno bi plavi igrali Ligu prvaka.

Najviše je pogodaka postignuto je u Kijevu gdje je domaći Dynamo s 3:0 deklasirao belgijski Gent i plasirao se u grupnu fazu Lige prvaka. Buyalskyy je u devetoj minuti pogodio za 1:0, a De Pena u 36. s bijele tačke za 2:0. Dakle, sve je zapravo bilo gotovo već u 49. minuti kada je Rodrigues iz još jednog jedanaesterca za domaću momčad stavio točku na ”I”.

U Budimpešti između Ferencvaroša i Moldea mreže su mirovale, a nakon što je prva utakmica završila 3:3 u Ligu prvaka prošli su Mađari zbog gola u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golova nije bilo ni susretu Omonije i Olympiakosa u Nikoziji. Grci su s 2:0 doputovali na Cipar te su se zapravo rutinski plasirali u Ligu prvaka.

Ostali uzvratni susreti su na programu u srijedu navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.