Izbornik Babić nakon odlične utakmice protiv Francuske: Imali smo taktiku i ovog je puta upalila

Foto: fah

Dva dana nakon uvjerljive pobjede nad Danskom, hrvatski rukometaši su u četvrtom kolu skupine A olimpijskog turnira s 29:28 (14:12) pobijedili olimpijskog i svjetskog prvaka Francusku, te osigurali plasman u četvrtfinale!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom prilikom čestitao bih svojim suigračima, dali su sve od sebe. Igrali smo jako smireno, kontrolirali smo utakmicu i zasluženo pobjedili. Moram čestitati i Francuskoj, igrali su stvarno jako dobro. Mi smo svoje napravili, osigurali smo četvrtfinale, sad se moramo pripremiti za tu utakmicu. Imamo još i utakmicu sa Tunisom, ali misli su već u četvrfinalu jer nam je to najbitnija utakmica na ovom turniru, rekao je Zlatko Horvat.

Ovo je velika pobjeda, opet smo odigrali dobru utakmicu, ali uvijek može bolje. Sretni smo jer smo pobjedili, ali idemo dalje. Kad pobjeđujemo, nije važno tko zabije koliko golova, kakvu obranu odigrali, mi samo zajedno možemo pobjeđivati. Mi smo Hrvatski i uvijek idemo na pobjedu, zaključio je Domagoj Duvnjak.

Ovo je bila jedna zanimljiva utakmica, vidi se da se naša forma diže. Stivi i ja smo pokupili udarce iz vana, dečki su zatvorili krila i evo pobjedili smo. Treba igrati čvrsto, agresivno i igra odmah bolje izgleda, smatra junak utakmice, Ivan Pešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo dobro igrali utakmicu, kontrolrali smo ju cijelo vrijeme, otvorili smo ju dobro, preuzeli inicijativu i onda je bilo odmah lakše igrati. Turnir je dug, ne bi bilo strašno da smo izgubili, ali uvijek je bolje pobjediti. Cilj nam je bio zaustaviti Karabatića, imali smo taktiku i ovog je puta upalila. Protiv Tunisa ćemo odmarati igrače, dodao je izbornik Željko Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.