Izbornik Dalić na europskoj turneji: Otkrio o čemu priča s igračima, ovo je tajna njegova uspjeha

Foto: snimka zaslona

Izbornik Zlatko Dalić sutra leti za Madrid. Osim sastanka s kapetanom Lukom Modrićem i očitim reprezentativcima, u Španjolskoj ih ima još, poput zaboravljenog Alena Halilovića. Ali izbornik o putovanju ne želi detaljno, piše gol.dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pustite meni, to je moj posao, da ja o tome odlučujem i donosim odluke i stavove. Jer sad kako stvari stoje, nama će trebati tri aviona za Rusiju. Svatko ima svog igrača. Ali ja ću izabrati 20 najboljih i najkvalitetnijih. I nije potrebno meni sugerirati preko novina tko što i kako, ja sve najbolje sam vidim.”

Ovakva reakcija na obično pitanje pokazuje da pritisaka ima!

Od kraja siječnja, izbornik Dalić i pomoćnik Ivica Olić obišli su dvije države. U Njemačkoj su Kramarić, Pjaca, Rebić, Jedvaj, a u Italiji Mandžukić, Kalinić, Perišić, Brozović, Rog, Strinić. U Španjolskoj, kamo ide sutra: Modrić, Kovačić, Rakitić, Vrsaljko… i tako dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voli čuti savjete iskusnih igrača

Što je cilj tih putovanja?

“Bitno je da vidim da su oni zdravi, i da oni vide da ja vodim brigu o njima, da se pojavljujem na njihovim utakmicama, i da imam kontakt s njima. To je meni najvažnije. Ja svaki tjedan komuniciram sa svima njima, to je bitno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, izbornik kaže i da voli čuti savjete najiskusnijih igrača za odlučujuće razdoblje do Svjetskog prvenstva. Iako se na kraju mora znati čija je zadnja.

“Kažem im svoj stav, vidim njihovo razmišljanje, u kakvom su stanju. Razgovaramo o stvarima koje dolaze. Jer ja nikakve odluke ne donosim sam, u smislu kampa, igrača, pripreme. Razgovaram s njima, i onda ja donesem odluku koja je najbolja za sve nas.”

Vjerojatno je baš takav, partnerski odnos s igračima dijelom i zaslužan za Dalićeve uspjehe. Do prve pripremne utakmice – protiv Perua u Miamiju – ostalo je 40-ak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.