Izbornik Dalić poručio: Bog pomaže onima koji vjeruju, na Euru ćemo zastupati domoljublje, ljubav i vjeru

Zagreb, 21.11.2023 - Utakmica kvalifikacija za EURO izmeðu nogometaša Hrvatske i Armenije. Na slici izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Daliæ. žfoto HINA/ Damir SENÈAR/ ua

Izbornik Zlatko Dalić odveo je Hrvatsku na četvrto veliko natjecanje u svom mandatu, slijedi nam Europsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Listopad nas je stajao nervoze i stresa. No, možda je to i dobro došlo. Meni da izađem iz komfora, bitno je da smo osvojili šest bodova i plasirali se na Euro, to je bio cilj, izjavio je Dalić na novinarskoj konferenciji nakon utakmice.

> Hrvatska porazila Armeniju i izborila plasman na EURO: Budimir junak utakmice

– Bog pomaže onima koji vjeruju. Malo smo iscrpljeni svi skupa, a vjerujem da ste i svi vi bili iscrpljeni u drugom poluvremenu gdje strepiš da ne primiš gol. Pokazali smo karakter, osobno sam znao da će biti teško i vidio sam grč koji je bio prisutan, rekao je Dalić.

– Sada idemo u Njemačku, gdje će nas čekati tisuće hrvatskih navijča, igrat ćemo doma, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daliću će to biti četvrto veliko natjecanje, a na dosadašnja tri je osvojio dvije medalje – srebro i broncu na svjetskom prvenstvu.

– Svi smo iscrpljeni, bilo je teško, imali smo 1-0 i strepili smo da ne primimo gol i da sve ne padne u vodu. Pokazali smo karakter, znao sam da će biti teško. Vidio sam mali grč kod igrača, ali na kraju se sve poklopilo. Sretan sam i ponosan, moje četvrto veliko natjecanje i to mi je velika osobna satisfakcija. Ostao sam u Hrvatskoj zbog Eura i to sam i ostvario. Jedva čekam Euro, gdje ćemo zastupati sve vrijednosti hrvatskog naroda, a to su domoljublje, ljubav i vjera.

> Budimir junak Vatrenih: Borna je sjajno centrirao, ja sam znao gdje napasti

Dalić je istaknuo kako nema nikakvih želja uoči ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Niti ne znam u kojem smo ‘potu’, nemam nikakve želje, nije bitno koga ćemo dobiti. Prvi cilj će biti proći skupinu. Međutim, moramo popraviti svoju igru, moramo doraditi našu igru, moramo biti bolji, ako želimo ponoviti Rusiju i Katar. Moramo biti efikasniji, stvarati više prilika, biti okomitiji i ubojitiji. Nama je lakše igrati svjetska nego europska prvenstva, poručio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.