Izbornik Dalić: ‘Sampaoli je pao u mojim očima, to ne može biti veliki trener!’

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić smiruje euforiju nakon pobjede nad Argentinom, a zamjera Jorge Sampaoliju što mu nije čestitao na pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije mi rekao ni riječ. Žalosti me što je čovjek otišao s terena, a nije me pozdravio. Nikad to nisam učinio kao trener, da bih se samo pokupio, da nisam pružio ruku čovjeku koji me pobijedio. Prije utakmice sam mu poklonio hrvatski dres, i sad mi je drago da će imati lijep poklon od Hrvatske. Nakon susreta moraš doći, biti dostojanstven i čestitati. Ne znam što god da bude”, rekao je Dalić u razgovoru za Sportske novosti.

“Red je čestitati ekipi koja te razvalila, ma u kakvoj muci bio. On to nije napravio, pao je u mojim očima, to ne može biti veliki trener”, poručio je.

“Dobro su počeli utakmicu, mi smo im namjerno pustili inicijativu i čekali svoju situaciju, jer također imaju svjetske igrače. Sve su podredili Messiju i mislim da je to njihov problem, očekuju da će sve riješiti, a nekad nema svoj dan ili ga protivnik blokira. Ali neka oni vode svoje brige. Čini mi se da mi kroz cijelu povijest najviše sami sebe podcjenjujemo, zašto bi oni bili bolji od nas? Uvijek mora postojati respekt, međutim moraš vjerovati u sebe”, smatra Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Igrači su svjesni da moramo biti na zemlji. Dao sam im slobodan petak, Ćorluka je dobio tortu za stoti nastup i to je bilo sve što se tiče slavlja. Idemo dalje. Kad sam došao u zračnu luku prije utakmice s Ukrajinom, rekao sam – vjerujem. Bez toga nema ništa. Ako ću sad kazati da sam sretan s ovim rezultatom, što sam rekao. Kako bi se reklo – džaba si krećio. Uvijek sam govorio da će Argentina biti najlakša utakmica, jer stav je bio što bude – bit će. A zadaća je bila dobiti Nigeriju i Island. Nisam očekivao da ćemo nakon drugog kola biti prvi, s gol-razlikom 5:0 i proći skupinu. Moramo biti sretni, ali i pametni”, jasan je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.