Izbornik Dalić uoči Španjolske: Koliko će biti strpljenja s Markom Pjacom i je li oproštaj Mandžukića bio najteži udarac?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija prije nekoliko dana u prijateljskoj utakmici, bez nekoliko važnih igrača, remizirala je (1:1) protiv Portugala. Naime, po prvi puta Vatreni su izbjegli poraz od portugalske reprezentacije, to nije uspjelo ni Ćiri, ni, Kranjčaru, ni bilo kojem drugom hrvatskom izborniku, ali je Zlatku Daliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema vremena za razmišljanje o dojmovima, pred vratima je novi veliki izazov, nova, još jača i puno važnija utakmica. Naime, Vatreni kreću u Ligi nacija protiv Španjolske i to u gostima. Ne treba posebno naglašavati o koliko se jakoj reprezentaciji radi, dok će Vatreni i protiv Španjolaca zaigrati znatno oslabljenom sastavu. Oprostili su se od vatrenog dresa Ćorluka, Subašić i Mandžukić, tu pomoći nema, no, neće protiv Španjolaca biti ni Andreja Karamarića, nema Ante Rebića, Strinića… Vraća se Ivan Rakitić, koji nije igrao protiv Portugala.

Dalić bi Španjolcima mogao suprotstaviti sljedeću postavu: Kalinić – Pivarić, Vida, Mitrović, Vrsaljko – Rakitić, Brozović, Modrić – Perišić, Livaja, Pjaca.

Utakmicu je najavio izbornik Dalić u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogu progledati kroz prste da netko od ovih sa Svjetskog prvenstva ne igra u klubu, ali novima ne. Oni moraju imati minutažu , pokazati kvalitetu da bi bili u reprezentaciji. Sve je na njima, ne na meni.

Meni je bitno da su svi imali šansu, da su u krugu kandidata, da se na njih gleda. Dugačak je period od sedam mjeseci pred nama, hoću da do kvalifikacija iskristaliziram 25 igrača . Ne želim nikakvu napetost u momčadi, nervozu među njima, hoće li biti na popisu ili neće…”

Je li iznenadni oproštaj Marija Mandžukića ipak najveći udarac Vatrenima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedan je od mojih najvećih zadataka naći tog napadača koji će biti prva špica. Imamo i opciju s Rebićem u vršku napada. Krama nije ta klasična špica, više mu paše pozicija iz napadača, ili polulijevo ili poludesno. Ali, ako nikoga ne nađemo, tu su Kramarić i Rebić , njih dvojica su u stanju to odraditi. Ali u tom slučaju moramo tražiti desno krilo: je li to Pjaca, Brekalo, Livaja…,” kazao je izbornik, koji se osvrnuo i na igru Marka Pjace, koji se još uvijek traži nakon teške ozljede koju je zaradio nepotrebnim ”izletom”, u Estoniju. no, to je neka druga tema.

“Bolji je nego što je bio u Rusiji. Pomak je vidljiv. Nadam se, očekujem i zaista čekam da se vrati u formu u kakvoj je bio. Takav Pjaca nam treba, ali isto tako mora znati da ne možemo dovijeka čekati ”, poručio je izbornik i tako dao naslutiti kako se njegovo strpljenje kad je Pjaca u pitanju bliži kraju.

Tko će na lijevu stranu, na poziciju za koju još od odlaska Roberta Jarnija Hrvatska nema vrhunsko rješenje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tu je Strinić , koji sada ne može, pa Pivarić , koji je dobro igrao na Svjetskom prvenstvu, Barišić iz Glasgow Rangesa, te Sosa i Leovac. Žao mi je što Sosa ne igra u Stuttgartu, ali mlad je. Leovcu treba utakmica, dobit će šansu, pa ćemo vidjeti.”

Dalić o protivniku, Španjolcima, bivšim svjetskim i europskim prvacima, koji su dobili i novog izbornika?

“Napravit ćemo najbolji, najjači sastav. Nema imperativa, međutim rezultat diktira raspoloženje , odnose, situaciju, odmah je ljepše kad pobijediš. Tako i mi želimo dobiti svaku utakmicu, ali igramo protiv Španjolske koja je kiksala na Svjetskom prvenstvu i sad je maksimalno motivirana, s novim izbornikom, i neće nam biti sigurno lako. Ali, eto, borba je za bodove, tako da bi bod u gostima bio dobar.”

Nakon Španjolske pred Vatrenima je nastavak Lige nacija i utakmica protiv Engleske, nažalost, polufinalisti SP-a igrat će pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.