Izbornik Gračan: ‘Ovo je velik uspjeh, ravnopravno smo se nosili s velikim reprezentacijama’

epa07671388 Croatia's head coach Nenad Gracan (L) before the UEFA European Under-21 Championship 2019 - Group C soccer match between Croatia and England in San Marino, 24 June 2019. EPA/LUCA FANFANI

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u posljednjem nastupu u skupini C na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu igrala je 3-3 (1-1) protiv Engleske u Serravalleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje reprezentacije su nakon poraza u prva dva nastupa od Rumunjske i Francuske ostale bez izgleda za prolazak u polufinale, a samim time i plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine, pa je njihov dvoboj u ponedjeljak bio tek za prestiž.

“Čestitao bih našim igračima na sjajnog utakmici, pokazali smo da možemo puno. Igrali smo u grupi koja ima veliku kvalitetu i najbolje ekipe idu u polufinale. Vjerujem da će ubrzo naših nogometaša otići u A reprezentaciju”, rekao je izbornik Nenad Gračan nakon utakmice.

“Upozoravali smo igrače da pazimo na ulasku u utakmicu, imali smo dosta problema uoči prvenstva, zadnju liniju smo praktički ovdje uigravali. Bitno je da su dečki pokazali karakter i da znaju kako je to boriti se za hrvatske boje”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnije je sad se smiriti i sve analizirati, mogli smo možda i više, ali bilo je tu i problema s ozljedama i nedolascima, ali možemo uzdignute glave otići s ovog turnira”, istaknuo je izbornik.

“Mi smo svjetski prvaci da od uspjeha radimo neuspjehe, ovo je veliki uspjeh ove reprezentacije, ravnopravno smo se nosili s velikim reprezentacijama kao što su Engleska i Francuska, nije u redu prema igračima da se to osporava”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.