Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Goran Mrđen: Brinu me ozljede Žane Krsnik i Dore Marić

Foto: fah

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Goran Mrđen dan uoči kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Slovenije u Osijeku (subota, 18 sati) izjavio kako ga brinu ozljede Žane Krsnik i Dore Marić zadobivene u pripremnoj utakmici protiv Švedske u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nastupi Krsnik i Marić su još uvijek neizvjesni. Obje su odigrale dobru utakmicu protiv Švedske, Žana u napadu sa 11 golova, a Dora je u obrani uvijek dobra i jako bitna. Ako ona neće moći igrati, tada bismo u samo jednom i pol treningu morali mijenjati obranu, a to nam sigurno ne ide na ruku. Ipak, mislim da je opterećenje na slovenskoj strani, a mi se pogotovo na domaćem terenu moramo postaviti tako da trebamo imati 158 minuta isključenja i malo tehničkih grešaka. Slovenke su sada sigurno uvjerenije da nas mogu proći i da im je olakšan put na Svjetsko”, rekao je Mrđen.

Iskusna reprezentativka Aneta Benko istaknula je kako reprezentacija prvi puta igra u ovakvom sastavu, ali da će dati sve od sebe kako bi ostvarila pobjedu.

“Mi smo prvi put u ovakvom sastavu. Istina je da smo imale mali broj treninga i pokušavale smo se uigrati koliko je god to moguće. Mislim da uz ovakvu mladost i poneko iskustvo, nitko nam ne može oduzeti to da se borimo i trčimo. Mislim da su njihovi glavni aduti polukontre i kontre koje trebamo zaustaviti. Ekipa Slovenije je u uzlaznoj putanji, sve igračice igraju u dobrim klubovima, iskusne su i imaju iza sebe dobru sezonu. Mislim da će biti dosta teško, ali kao što sam rekla – dat ćemo sve od sebe”, izjavila je Benko, dok Maja Kožnjak smatra kako se naša reprezentacija mora postaviti agresivno na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da od prve minute moramo biti agresivne u obrani kako bi njima malo poremetili napad, jednostavno ih gurati izvan devet metara i ne dopustiti neke glupe greške u obrani. U napadu moramo biti koncentrirane i odigrati akcije koje smo ovih dana radili i za koje smo se pripremali. Htjela bih da igramo u punoj dvorani i pozivam sve da nas podrže jer nama će to puno pomoći”, kazala je Kožnjak.

Osim utakmice u Osijeku, Hrvatska i Slovenija odigrat će i uzvrat u Celju u četvrtak (18 sati), a bolje iz ta dva ogleda izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj koje će se igrati od 1. do 17. prosinca ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.