Izbornik očekuje puno bolju igru hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije: ‘Mi smo u procesu pomlađivanja, ali imamo velike ambicije’

Foto: fah

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u Varaždinu će od petka do nedjelje igrati završni treći turnir World Grand Prix serije druge jakosne skupine s Argentinom, Bugarskom i Portorikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare u četvrtak u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi trener hrvatskih odbojkašica Miroslav Aksentijević najavio je bolju igru najmlađe reprezentacije na turniru, s prosjekom od 19 godina. Hrvatska, nakon dva turnira u Argentini i Kazahstanu, ima jednu pobjedu i pet poraza.

“Mi smo u procesu pomlađivanja reprezentacije i igramo s apsolutno najmlađom ekipom na ovom Touru. Imamo velike ambicije u perspektivi i zato smo se odlučili za radikalne poteze da čim prije pomladimo sastav. Normalno je da igramo s puno oscilacija”, rekao je Aksentijević te najavio da će velik dio mladih igračica koje su dobile priliku na Grand Prix turnirima konkurirati za nastup na Europskom prvenstvu u Azerbajdžanu i Gruziji, kada će biti priključene iskusne igračice koje su radi ozljeda bile odsutne s ovih turnira.

“Na ovom turniru igraju najspremnije i očekujem da igramo bolje nego na prethodna dva turnira. Imamo obavezu prema domaćoj publici, a i ove mlade igračice, djevojčice u odnosu na žene iz drugih reprezentacija, stekle su neko iskustvo”, dodao je Aksentijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je svladala domaćina Argentinu na prvom turniru, a trener reprezentacija ističe da je za još jednu pobjedu potrebno podizanje razine igre. Traži strpljenje i najavljuje bolju igru iz dana u dan.

Trud i rad mladih igračica pohvalila je kapetanica reprezentacije Samanta Fabris.

“Cure su sigurno umorne zbog putovanja i brzog ritma turnira, ali mlade su i brzo se vraćaju. U ekipi je pozitivna atmosfera i daju sve od sebe. U bliskoj budućnosti ova generacija mogla bi pokazati igru na pun višem nivou”, rekla je Fabris i dodala da su oscilacije neizbježne, od odličnog set protiv iskusnih Njemica do loših perioda u igri reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pozivam publiku da nas dođe podržati jer nam je važno da nas odlična atmosfera ponese”, kazala je na kraju kapetanica hrvatske reprezentacije.

Na konferenciji za novinare argentinski i bugarski trener, Guillermo Orduna i Ivan Dimitrov, istaknuli su da varaždinski turnir Grand Prix serije doživljavaju kao važnu pripremu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Japanu idućeg godine.

Utakmice u Varaždinu sva tri dana igraju se od 16 i od 19 sati. U prvom terminu u petak Bugarska i Portoriko, a potom Hrvatska i Argentina. U subotu igraju Portoriko-Argentina i Hrvatska-Bugarska, a u nedjelju Bugarska-Argentina i Hrvatska-Portoriko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.