Izbornik rukometašica: “Češka je bila pravi ispit, a sada se okrećemo svjetskom prvenstvu”

šoštarić
Foto: fah

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić pohvalio je igru svojih izabranica nakon pobjede u gostima protiv Češke u kvalifikacijama za EHF Euro 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Utakmica sa Češkom je bila pravi vrhunski ispit, jer češka ekipa je po meni jedna od desetak najboljih europskih ekipa. Bio je to test ne samo igračkog dijela, nego i karaktera, rekao je izbornik Šoštarić nakon utakmice.

– Mi smo se dvaput vraćali s četiri razlike u prvom poluvremenu, uredno smo vjerovali u ono što radimo. Na neki način smo se vratili u onu našu priču iz Danske. Nakon toga, u drugom poluvremenu kad smo poveli, držali smo tu razliku čitavo vrijeme, dva-tri gola. Obrana je funkcionirala jako dobro, u fazi napada smo rotirali igračice da ih malo rasteretimo po pitanju fizičkog umora i na kraju Pijević je obranila jako dobro. Kao i obično, kad igra obrana i naš golman je dobar i mogu samo reći da sam ponosan na cure i ono što su napravile. Sad smo opet na pravom putu, dodao je izbornik.

Reprezentacija će se ponovno okupiti za nešto više od mjesec dana jer “Kraljice šoka” početkom prosinca čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovaj dio moramo odmah zaboraviti, jer već od danas počinje razmišljanje o svjetskom prvenstvu. Konačno smo saznali protivnike, tu je Brazil koji je prvak Južne Amerike, u finalu je pobijedio Argentinu 31:22 i tu je Paragvaj, treća ekipa Južne Amerike, koja nam ne bi trebala biti adekvatni protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.