Velika čast: Grabar-Kitarović predsjednica Povjerenstva za izbor domaćina OI-ja

kolinda grabar kitarović
Foto: Fah

Čelnik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach imenovao je članicu MOO-a iz Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović predsjedavateljicom Povjerenstva za izbor budućih domaćina olimpijskih i paraolimpijskih igara, objavio je Hrvatski olimpijski odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je novo veliko priznanje bivšoj predsjednici Republike Hrvatske, nakon što je prošle godine primljena u članstvo Međunarodnog olimpijskog odbora.

Dosadašnja predsjedavateljica spomenutog povjerenstva, Kristin Kloster Aasen, podnijela je ostavku na dužnost nakon izbora u Izvršni odbor MOO-a jer nijedan član vodećeg tijela ne može raditi u povjerenstvima za izbor domaćina Igara, kako bi se osiguralo što šire sudjelovanje članova MOO-a u postupku odabira.

– Zahvalna sam na ovoj prilici za suradnju s potencijalnim domaćinima na olimpijskim projektima, što će im pomoći i u postizanju njihovih dugoročnih ciljeva za razvoj, javno zdravstvo te uključivanje i sudjelovanje u sportu. To je uzbudljiva prilika za razvoj inovativnih načina usmjeravanja olimpijskih igara u budućnost i istraživanje izazova s ​​kojima se susreću budući domaćini, a jedan od njih su i klimatske promjene, izjavila je nova čelnica MOO-ova prestižnog povjerenstva Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku izvršnog odbora o imenovanju hrvatskog dužnosnika pozdravio je i predsjednik MOO-a Thomas Bach.

– Povjerenstva za odabir budućih domaćina imaju važnu ulogu u oblikovanju budućnosti olimpijskog pokreta. Kolinda Grabar-Kitarović donijet će bogate i raznolike vještine i iskustvo, uključujući i ono na najvišim razinama vlasti i u međunarodnim odnosima. Kao članica istog povjerenstva već je pridonijela uspješnom provođenju prvih izbora prema novom pristupu izbora olimpijskih i paraolimpijskih domaćina, odabirom Brisbanea za domaćina ljetnih Olimpijskih igara 2032. godine, izjavio je Bach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.