Izbornik svjetskih prvaka oduševio izjavom: ‘Ne trebamo se sramiti reći – Hrvatska je najjača sportska nacija na svijetu!’

Foto: fah

Hrvatska teniska reprezentacija stigla je u glavni grad Hrvatske, Zagreb, nakon sjajnog vikenda u Lilleu i pobjede u finalu Davis Cupa protiv Francuske 3:1. Teniski Vatreni tako su po drugi puta u povijesti osvojili Davis Cup, trofej za koji se tenisači bore više od 100 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje je počelo još u Francuskoj, na stadionu Pierre-Mauroy, nakon toga se slavlje nastavilo u društvenom domu Le Centre social Albert Jacquard, u kojemu su ih ugostili predstavnici Hrvatske udruge Lille. Naravno, slavlje se nastavilo i drugi dan, po povratku u domovinu, tijekom leta zrakoplovom, da bi sve kulminiralo na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Za jednu vrlo dobru atmosferu pobrinuli su se Zaprešić boysi i Prljavo kazalište, dio hrvatskih medija nije mogao sakriti svoje zadovoljstvo činjenicom da nije bilo Marka Perkovića Thompsona, koji je pjevao Vatrenima po povratku iz Rusije sa Svjetskog prvenstva prije nekoliko mjeseci.

Mnoge je oduševio ponašanjem i izjavama izbornik Željko Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ovo je veličanstveno, nismo očekivali ovakav broj ljudi, hvala svima koji su došli. Drago mi je da su su ljudi prepoznali ovakav uspjeh i što znači biti svjetski prvak. Hvala i Francuzima koji su došli čestitati. Želim zahvaliti i njima za domaćinstvo i atmosferu, publika je bila stvarno korektna. Hvala svima”, kazao je izbornik hrvatske teniske reprezentacije, Željko Krajan.

S obzirom na slavlje poslije pobjede u Lilleu činjenica je da se nije spavalo zadnja dva dana koliko bi trebalo.

”Moramo proslaviti kako treba, nije sada spavanje ni važno, neka se dečki provesele, a bit će vremena za opuštanje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se dogodilo s pokalom namijenjenim pobjedniku Davis Cupa s obzirom kako se odvojio donji dio pehara?

”Ništa strašno, nije bilo zalijepljeno kako treba. Ali to se dogodilo i Delbonisu prije dvije godine, a njemu je pao i na glavu koliko pamtim. Hvala Bogu meni nije, ma sve je u redu.”

Hrvatska je po broju stanovnika i površinom mala zemlja, no, zemlja koja je ujedno spremna za velike stvari, istinske sportske podvige?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Možemo ponosno reći da smo najjača sportska nacija na svijetu, kad bi se radile statističke analize, vjerujem da bi se to i pokazalo, ne moramo se sramiti to reći”, zaključio je Krajan, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.