Izjednačeno poluvrijeme, a onda potop: Rukometašice Podravka u finalu svladale Trešnjevku i osvojile hrvatski Kup

Foto: fah

Rukometašice Podravka Vegete po 22. put postale su pobjednice hrvatskog Kupa nakon što su u finalu u Umagu pobijedile Trešnjevku 24-13 (8-8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Trešnjevku je to bilo drugo finale i drugi poraz nakon što su i 2008. također izgubile od Podravke.

Trešnjevka se odlično držala u prvom poluvremenu koje je završilo 8-8. Predvođene raspoloženom vratarkom Olgicom Andrijašević držale su priključak ekipi iz Koprivnice. Međutim, u nastavku susreta gledali smo samo jednu ekipu. Podravka je otvorila drugi dio serijom 8-0 i praktički razriješila pitanje pobjednika. Trešnjevka je bila bez gola prvih 17 minuta nastavka nakon čega više nije bilo povratka u meč.

Podravku su do pobjede predvodile Nikolina Zadravec, Selena Milošević, Ekaterina Nemaškalo i Marijeta Vidak sa po četiri gola. Kod Trešnjevke su najefikasnije bile Ana Toth sa četiri i Lucia Lesac s dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu za treće mjesto Dugo Selo 55 je porazilo Zamet 26-24. Pobjednički ekipu je predvodila Lucija Marjančić s devet golova, dok je u riječkom sastavu najefikasnija bila Josipa Jerenčinović sa šest golova.

Podravka Vegeta je rekorder sa 22 naslova pobjednika Kupa, a preostala četiri trofeja je osvojila Lokomotiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.