Jakirović: Bruka, najteži poraz karijere; ispričavam se, a sutra ću odlučiti što dalje

Foto: fah

Nakon što je u prvom kolu Konferencijske lige uvjerljiivo svladao Astanu, oslabljeni Dinamo doživio je danas šokantni poraz od Ballkanija (2:0 ) u Prištini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na brojne izostanke, Dinamo je u Prištini odigrao ispod svake razine.

– Preuzimam odgovornost za ovaj poraz. Ispričavam se cijeloj Hrvatskoj i našim navijačima. Žao mi je, probali smo izvući maksimum s postavom, sa zamjenama, ali Ballkani je bio puno bolji od nas. Ono što sam ja htio da mi radimo, oni su radili nama, kazao je strateg Modrih Sergej Jakirović za Arenu TV.

– Ovo je za mene najteži poraz u karijeri jer smo pali bez ispaljenog metka. Bruka, treba priznati. Vidjet ćemo što donosi sutrašnji dan, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne znam je li za mene ovo zadnja utakmica. Kad prespavam ću donijeti odluku jer smatram da sam i ja odgovoran za ovo. Najgore je kad govoriš da te netko buši, ali kad izađeš na teren, onda se moraš zapitati zašto se to događa. Ovo je za mene najteži poraz. Ovo nema veze s vezom, ovo je bruka. Nezamislivo je ovo za mene, dodao je.

Jakirović je naglasio kako je njegova momčad željela pobjedu.

– Možda to u ovom trenutku nije dovoljno, ne treba zatvarati oči. Ovo nije nivo Dinama i puno igrača se treba zamisliti kako dalje. Jer ako ništa, možeš se baciti na glavu, dati sve od sebe. Nitko ti nije zabranio da dodaješ, da driblaš, da kombiniraš. Možda je to u ovom trenutku naš maksimum. Pokušavali smo sa zamjenama, pokušali smo s promjenom sustava igre, nije išlo. Čestitam Ballkaniju na pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Dinamo bez nekoliko važnih igača nemoćan protiv Ballkanija: Poražen s 2:0

Dinamo je ponovo primio golove u posljednjim trenucima poluvremena.

– Bili su to jeftini golovi. Bez obzira koliko mi radili i analizirali dogodio se. Vrijeme je za neke druge igrače, poručio je trener hrvatskog prvaka.

Na ljestvici vodi Viktorija sa šest bodova, Dinamo i Balkani imaju po tri boda, dok je Astana na “nuli”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu sada slijede dva ogleda protiv Viktorije. Prva utakmica je 26. listopada na stadionu Maksimir, a uzvrat 9. studenog u Plzenu.

Pred novinare je među prvima izašao Tibor Halilović:

– Teško mi je komentirati prvo poluvrijeme, u drugom sam ušao, ali znali smo da će oni biti agresivni, nije bilo iznenađenja. Nismo mogli stvoriti šanse, a gol smo dobili u najgorem trenu. U drugom poluvremenu smo izašli s inicijativom, iako je to bila jalova inicijativa, nismo bili pravi. Trebamo analizirati sve i prihvatiti svaku kritiku jer stanje nije najbolje. Bitno je pobjedom završiti ovaj ciklus prije reprezentacije i otići na pauzu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.