Jakirović nakon teške pobjede: ‘Borit ćemo se do kraja’

Zagreb, 6.3.2024 - Konferencija za medije GNK Dinamo uoči utakmice UEFA Europa Konferencijske lige Dinamo – PAOK. Na slici Sergej Jakirović. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Dinamo je puno teže nego što to rezultat sugerira svladao Rudeš. Modri su protiv najslabije momčadi HNL-a slavili 3:0 golovima Živkovića, Brodića i Sučića. Ovom pobjedom Dinamo se na samo bod približio Hajduku, koji je na drugom mjestu, ali ima i utakmicu više od Dinama. Rijeka čvrsto drži prvu poziciju HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je ovom pobjedom tek djelomično zaliječio rane uzrokovane teškim debaklom protiv PAOK-a u osmini finala Konferencijske lige. Nakon utakmice pred kamerama MaxSporta trener Dinama Sergej Jakirović je rekao:

‘Ispada da se možemo 60 minuta držati protiv ovakve ekipe, ali to nije dovoljno. Moram svakako čestitati svojim momcima na porazu, što je gadno za kazati, ali odradili su vrlo dobar posao, i taktički, i trkački. Presudili su momenti dekoncentracije, ponovila nam se situacija kao protiv Lokomotive. Mislim da to nije do kondicije, već manjka koncentracije i naravno veće kvalitete Dinamove momčadi.’

Jakirović je najavio borbu u svakoj utakmicu do kraja prvenstva.

”Mi ćemo se boriti svaku utakmicu do kraja, pokušat ćemo isprofilirati mlađe igrače za iduću sezonu, radimo na tome sve učestalije. Dat ćemo svoj maksimum svaku utakmicu, zasad uspijevamo izdržati 60 minuta, ali očito je potrebno 90 minuta. Dogovorili smo sada u pauzi utakmicu s Celjem, nakon toga nam slijedi Rijeka, bit će to slična priča kao s Hajdukom i Dinamom. Borit ćemo se do kraja, cilj nam je skupiti još određeni broj bodova.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije bilo jednostavno poslije 1:5 poraza od PAOK-a u Solunu?

”Imali smo kontrolu od početka, radi lošeg terena ili krivih odluka nismo dobro reagirali, imali smo nekoliko lijepih prilika. Iz kornera smo otvorili, radimo ih stalno, onda je puno bilo lakše i završili smo na najbolji mogući način. Dobili smo šamarčinu u Grčkoj, nije bilo jednostavno, moji igrači su karakterni, ali nije bilo jednostavno. Tražili smo novu energiju, imali smo i plan b, dobro smo odradili utakmicu.”

Na kraju je trener Dinama pohvalio i Rudeš:

”Rudeš se zadnjih utakmica digao, moraš se dobro potruditi da ih pobijediš, bilo je potrebno strpljenje. Mislim da je to dobro funkcioniralo, moramo se dobro odmorit, regenerirati, slijedi pauza, moramo raditi. Čekaju nas dva najveća derbija u Hrvatskoj, znamo koliko su nam to važne utakmice.”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.