Jakirović potjerao igrača iz Dinama: Bio je tu samo fizički, a duhom negdje drugdje

jakirović
Foto: fah

Trener zagrebačkog Dinama Sergej Jakirović napravio je brojne promjene u sastavu nakon što je ekipu Modrih preuzeo od Igora Bišćana ovoga ljeta. Ukrajinac Bogdan Mykhaylichenko (26) u Zagreb je došao popuniti problematičnu poziciju lijevog beka. No, nije stekao povjerenje trenera, a sada je Jakirović otkrio i detalje njihova problematičnog odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinac je vidno talentiran, ali njegova karijera prožeta je ozljedama. Iz straha da će se ponovno nešto takvo dogoditi, Dinamo nije riskirao s njegovim ugovorom već se s Anderlechtom dogovorio kako će spomenutom igraču plaćati po nastupu i tako su izbjegli novac za odštetu.

U eri Igora Bišćana, Mykhaylichenko bio je redovan u prvih 11, ali Jakirović je pokazao kako mu ne vjeruje. Protiv Osijeka u kolovozu izvadio ga je nakon samo pola sata igre, a onda je tri utakmice proveo na klupi. Sljedeću priliku za izlazak na teren dobio u je teškom porazu od Ballkanija u sklopu Konferencijske lige, a od tada se više nije pojavio ni u zapisniku.

“Nakon poraza od Ballkanija u Prištini odlučio sam ga maknuti. Ali, iako javnost misli da sam to učinio zbog njegovih igara, to nije istina. Jer tako sam mogao otpisati 10 igrača, da je do igre! Ali, ako dođeš poslije utakmice u svlačionicu i prvo što napraviš jest da se skineš u bokserice i uzmeš telefon, pričaš lagano kao da se ništa nije dogodilo, a ja lud zbog poraza, pola igrača razbija svlačionicu! E, onda si ti tu samo fizički, a duhom negdje drugdje i smatram da takvi igrači nama ne trebaju. I da podcjenjuju Dinamo, što je vrlo važno naglasiti”, rekao je Jakirović za Germanijak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.