Jakobušić: Ušli smo u apatiju kao klub, bit će puno promjena

Foto: fah

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić gostovao je u programu Radio Splita te rekao kako klub ima cilj i kako bi htio u vrijeme blagdana vratiti nadu navijačima koji željno iščekuju bolji Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukša Jakobušić je rekao da kada predsjednik govori trebao bi nešto reći, a on bi se mogao jedino ispričati.

– Mogao bih reći da me sramota gdje smo i gdje se nalazimo. Već sam 45 dana tu i čini mi se da je dovoljno loše da bi trebalo krenuti na bolje. Volio bih da su nas igrači malo više razveselili i da su zaželjeli sugrađanima malo ljepši Božić i da ja ne moram pričati, ali nažalost to se nije dogodilo. Vrlo sam pozitivan, otvoren, znam da će biti bolje. Imamo cilj, htio bih u vrijeme blagdana vratiti nadu navijačima koji željno iščekuju boljeg Hajduka. Došli smo do toga da želimo da nismo peti. Umjesto da se borimo za prvo mjesto, rekao je Jakobušić.

Predsjednik Hajduka je istaknuo kako svi misle da ne može gore, a može uvijek gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Utakmica s Rijekom je bila prekretnica. U tom momentu imaš situaciju da sve krene u drugom smjeru. Da smo dobili Rijeku, vjerojatno bi bilo drukčije u Varaždinu, ali bi problemi ostali, rekao je Jakobušić, a zatim se dotakao prijelaznog roka.

Pitanje trenera

– To najviše zanima i ljude u klubu. Vrlo sam diskretan i unutar kluba. To ću ostaviti za nas. Imam dvojbe, isto kao i svi. Ali ne u kojem smjeru i kako. Možemo razgovarati o gospodinu Keku, gospodinu Biliću, gospodinu Juriću, gospodinu Leki. Svi očekuju trenere takvog kalibra. Kada bi došao netko lošiji od njih bilo bi razočaranje. To je jedan pritisak, ali ne želim pogriješiti. Ne mogu reći konkretno tko će biti trener. Dvije su mogućnosti. Prva je da odmah dođe trener kojeg svi skupa želimo. Ne toliko što nam treba. Ne treba nam za ovu godinu, ali nam treba za sve ostale. Volio bih trenera za četiri godine. Imamo još 22 utakmice, imamo Kup. Nažalost, nama je cilj i ambicija ući u Europu. S time se možemo zadovoljiti još ovu godinu. Niti ja imam vremena, niti Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakobušić je rekao kako je Hajduk ušao u apatiju kao klub.

– Mi imamo veliki utjecaj i na raspoloženje ljudi u gradu. Puno je veća uloga nego što se možda vidi. Treba raditi na tome. Kao što je sad loše, tako će se i okrenuti. Pitanje je hoće li se okrenuti u prvom, trećem ili šestom mjesecu, ali sve radimo da se to okrene, rekao je.

“Imaš kadar koji je velik i nije na nivou Hajduka kakvog želimo”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je vrlo teško dovesti nekoga u okruženje, kada si na petom mjestu.

– Teška je godina i po pitanju financija, nije bilo publike, nije bilo Europe. Imaš kadar koji je velik i nije na nivou Hajduka kakvog želimo. Imate zimski prijelazni rok koji je najgori za transfere. Mi smo peti, treba nas spašavati, a ne mi nekog drugog. Ne možeš kupovati kada nema novaca. Umijeće balansiranja je ključ, dovesti igrače na ključnim pozicijama. Kao što je to dolazak Lovre Kalinića. Ako nekad ne razumijete što radimo onda je to dobro. Ako je svima sve jasno onda to ne valja. Želimo da Hajduk idućih deset godina bude jak. Za to nam treba vremena, istaknuo je.

“Sportskog direktora ćemo izabrati kada budem vjerovao u njega”

Predsjednik Hajduka se dotakao izbora sportskog direktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja biram ne samo suradnike, već cijelu vertikalu. Bit će puno promjena unutar kluba. Sportskog direktora ćemo izabrati onog trenutka kada budem vjerovao u njega. On mora vjerovati u ono što pričam. Neki odmah odbiju, neke je teško dovesti, a neki koji dođu znaju način funkcioniranja. Kada budemo imali ime za trenera i sportskog direktora onda ćemo ga objaviti. Nemojte misliti da sam ovo priželjkivao. Volio bih da to bude do kraja godine. Ako ne bude, bit će početkom nove, rekao je.

Jakobušić je naglasio kako je vrlo bitno u novu godinu ući s očekivanjima, nadom, kao na kompjuteru stisnuti clean start.

– Došao sam ovdje nešto napraviti i siguran sam da će tako biti. Imam vjeru u Hajduk, dodao je, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.