Janica Kostelić o inspekciji u HNS-u: ‘Uvijek postoji mogućnost da nešto nije u redu’

Foto: fah

Sportska inspekcija Središnjeg državnog ureda za sport, na čijem je čelu proslavljena hrvatska skijašica Janica Kostelić, odradila je inspekciju u Hrvatskom nogometnom savezu nakon prijave koju je Ured dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bih pretjerano puno ulazila u rad i postupanje inspekcije, ona postupa sukladno zakonu i svojim ovlastima, odnosno sukladno pristiglim predstavkama. Uvijek postoji mogućnost da nešto nije u redu”, izjavila je državna tajnica Janica Kostelić, prenosi N1.

Upitana može li ovo utjecati na rad Skupštine HNS-a, Kostelić je kratko poručila: “Ne bih ulazila u to i prejudicirala odluke inspekcije”.

Ranije je HNS u priopćenju poručio: “Nakon provedenog inspekcijskog nadzora sastavljen je zapisnik te je nakon uvida u relevantnu dokumentaciju utvrđeno da je Savez izmijenio odredbe Statuta na način da je iste uskladio s odredbama Zakona o sportu. Jedina uputa koju je Sportska inspekcija tom prilikom dala jest da se održi sjednica Skupštine Saveza s novim ustrojem, a Savez će tu uputu primijeniti održavanjem sjednice Skupštine ovoga petka, 22. prosinca, u hotelu Sheraton. Saziv ove Skupštine u potpunosti je usklađen s novim statutom Saveza koji Sportska inspekcija smatra usklađenim sa Zakonom o sportu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.