Javna televizija ostaje bez hrvatske nogometne reprezentacije: Prijenose bi mogla preuzeti jedna komercijalna televizija s nacionalnom koncesijom!

Foto: fah

Kako smo već pisali nakon Svjetskog prvenstva hrvatska nogometna reprezentacija izgubit će se s ekrana Hrvatske televizije. Naime, Ligu nacija, koja počinje za manje od dva mjeseca, gledatelji u našoj zemlji trebali bi gledati na regionalnom Sportklubu.  Podsjetimo, Hrvatskoj televiziji plaćamo oko milijardu kuna godišnje RTV pristojbe, a s privatnim kanalima očito su izgubili bitku za Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se događa na HRT-u? Javna televizija ostaje bez hrvatske nogometne reprezentacije, a RTV pristojba će se i dalje plaćati!

Izgubili su hrvatsku rukometnu reprezentaciju, Hrvatsku nogometnu ligu, gube i bitku za hrvatsku košarkašku reprezentaciju… Puno toga gube, no, RTV pristojba i dalje se svaki mjesec uredno plaća i uredno stiže do Prisavlja.  Kako smo već pisali, HRT je ostao bez prava na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, ostali su i bez Lige nacija te bez kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

No, Sportske novosti navode kako će se utakmice, umjesto samo na programu koji omogućuju telekom operateri u svojim paketima, ipak moći gledati na Novoj TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Sportklub dio United Group – kompanije koja u vlasništvu ima i N1 televiziju, Domu TV te u regiji još cijeli niz kompanija iz medijskog i telekomunikacijskog sektora, i koja vodi preuzimanje Nove TV, jasno je da je ovakav rasplet oko prijenosa utakmica vrlo izvjestan, pišu Sportske novosti.

Čak ističu da postoji i neslužbeni dogovor da Nova TV prenosi sve utakmice koje se tiču hrvatske nogometne reprezentacije, dok bi Sportklub prenosio ostalo.

Podsjetimo, priča s kupnjom Nove TV se oduljila jer je Vijeće za elektroničke medije odlučilo kako ne postoje uvjeti da United Group kupi Novu TV, i to zbog nedopuštene koncentracije vlasništva zabranjene odredbom Zakona o elektroničkim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporno je bilo vlasništvo United Group nad Totalnom televizijom d.o.o. te je Vijeće zaključilo kako ta kompanija zbog toga ne može kupiti Novu TV, no ubrzo je United Group prodao Totalnu televiziju d.o.o. te je Vijeće za elektroničke medije nekoliko mjeseci poslije donijelo odluku da više nema nikakvih pravnih prepreka za kupnju Nove TV. U svibnju ove godine preuzimanje Nove TV odobrila je i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Više o vlasniku United Groupa pročitajte ovdje:

Tko je vlasnik regionalnog Sportkluba – zbog kojeg je HRT ostao bez Vatrenih, a zbog čega su najviše izgubili ‘obični građani’?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.