Što se događa na HRT-u? Javna televizija ostaje bez hrvatske nogometne reprezentacije, a RTV pristojba će se i dalje plaćati!

Foto: fah

Ne samo da se na HRT-u odriču poznate i popularne novinarke Karoline Vidović Krišto nego su uspjeli razočarati i brojne navijače te ljubitelje sporta i RTV pretplatnike u Hrvatskoj. Naime, Hrvatska televizija već odavno je ostala bez hrvatske rukometne reprezentacije na velikim natjecanjima, europskim i svjetskim prvenstvima. Znalo se, i taj su ”uspjeh” potvrdili, da su ostali bez kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo, koje se igra za dvije godine. No, tu se nisu zaustavili. Žanju ”uspjehe” i dalje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi puta Vatrene na idućem Euru nećemo gledati na javnoj televiziji. Što ćemo onda u tom ljetnom terminu gledati na javnoj televiziji? ”Povijesna” predavanja Hrvoje Klasića i Tvrtka Jakovine? Kamo novci od RTV pretplate odlaze ako nemaju čak ni za nacionalnu momčad, a imaju za nedjeljne, jednosmjerne političke ”trening emisije” koje promoviraju već godinama jednu te istu ideologiju?

Naime, HRT nije uspjela doći ni do prava za Ligu nacija, koja počinje već ove jeseni. I kao ”šlag na tortu došla je vijest kako je Hrvatska televizija ostala i bez prava za prijenos kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. Ekskluzivni partner od ove jeseni za prijenos svih utakmica Vatrenih postaje regionalni Sportklub, koji nije dostupan većini građana Republike Hrvatske. Naravno, ljubitelji sporta i dalje će morati nastaviti s plaćanjem RTV pristojbe, a ako žele gledati Vatrene morat će uzeti MAX TV te poseban sport paket, koji nije naš jeftin. Dakle, na Sportklubu navijači Vatrenih će pratiti Europsko prvenstvo 2020., kao i kvalifikacije za isto, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. te Ligu nacija.

Podsjetimo, Liga nacija novo je natjecanje koji je UEFA uvela i kreće od jeseni u trajanju od rujna 2018. do lipnja 2019. Kako piše portal goal.com/hr radi se o natjecanju koje je podijeljeno u četiri jakosne lige, a unutar svake od njih bit će četiri skupine s tri ili četiri reprezentacije. Hrvatski nogometni savez odmah nastupa u najvišem rangu, a to donosi uzbudljive susrete protiv Engleske i Španjolske. Najjača momčad iz svake grupe iz prve jakosne lige, Lige A, natjecat će se u završnici, dok će posljednja momčad iz svake grupe biti delegirana u niži rang, odnosno Liga B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.