Je li trener Liverpoola pretjerao s javnim ”natječajem” za stopere?

Foto: fah

Nogometaši Liverpoola sinoć su u derbiju posve zasluženo svladali Tottenham Jose Mourinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool igra bez nekoliko jakih imena, posebno imaju problema u obrani, nema Van Dijka, Gomeza i Matipa, dok je ranije hrvatski reprezentativac Dejan Lovren prodan ruskom Zenitu. Aktualni prvak Engleske u sezoni u kojoj brani naslov prisiljen je dobar dio utakmica igrati bez klasičnih stopera, dakako da je to veliki problem za njemačkog stručnjaka Jurgena Kloppa, koji u obrani koristi uglavnom veznjake ili neiskusne i mlade nogometaše.

Nakon uvjerljive pobjede 3:1 protiv Tottenhama Jurgen Klopp je, kako smo već pisali, javno pozvao jeftine stopre da mu se jave. Pomalo neuobičajena poruka za trenera kao što je Klopp i za klup poput Liverpoola.

“Nevjerojatno je što nam se događa s obranom. Moramo naći novog stopera. Ako znate nekog jeftinog i kvalitetnog, pošaljite mi poruku”, izjavio je menadžer Redsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donekle se situacija poboljšala nakon pobjede Liverpoola protiv Tottenhama u Londonu, a nakon što je Liverpool u pet vezanih utakmica bez gola konačno proradio. Na ljestvici Liverpool drži četvrto mjesto s 37 bodova, dok vodeći Manchester City ima 41 i utakmicu manje.

Mnogi na Otoku, nakon ove izjave Kloppa, smatraju kako je njemački stručnjak zapravo pretjerao. Naime, Liverpool je višestruki prvak Europe, a ne tvrtka pred stečajem. Iako se menadžer Liverpoola jednim dijelom ”šalio” ipak nemalo je onih koji takvu ”šalu” drže neumjesnom.

Uostalom, za ovakvu situaciju i konfuziju u obrani odgovoran je ponajviše Klopp, koji se olako riješio jednog Dejana Lovrena, a koji je u Liverpoolu imao zapaženu ulogu. ”Jeftini stoperi” u klubu koji na pojačanja izdvaja stotine milijuna eura!? Ne drži vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.