Je li Barcelona najbolji klub 21. stoljeća?

epa09077123 FC Barcelona's defender Oscar Mingueza (2-L) celebrates with teammates after scoring the 3-1 goal during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and SD Huesca held at Camp Nou stadium, in Barcelona, Catalonia, Spain, 15 March 2021. EPA/Toni Albir

Naravno, nemali je broj onih koji se neće složiti, što i nije bitno jer uvijek vrijedi ona stara ”sto ljudi, sto ćudi”, ali Barcelona je najbolji klub prošlog desetljeća. Barem tako smatra Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonci su, podsjetimo, u razdoblju od 2011. do 2020. godine, ostvarili impozantne rezultate, a čimbenici koji su još uzimani u obzir su broj dobijenih utakmica, postignutih i primljenih golova. Tako je ponos Katalonije završio prvi sa 2877 bodova, a iza njih je odmah njihov veliki rival Real Madrid sa 95 bodova manje (2782), na trećem je mjestu aktualni europski prvak – Bayern (2594.5).

Zanimjivo je isto tako da je Barcelona proglašena i najboljim timom od 2001. do 2010. godine te je zasad Barca najbolji klub 21. stoljeća. Barem ako se držima gore spomenutih parametara, a još k tome ima i sjajnog Lionela Messija, koji je nedvojbeno jedan od ponajboljih igrača svih vremena.

Najbolji klubovi prošlog desetljeća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Barcelona
2. Real Madrid
3. Bayern
4. PSG
5. Atletico Madrid

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.