Je li Damiru Buriću jasno da je Hajduk porazom od Gorice u Kupu vjerojatno ostao bez prilike za trofej i ove sezone?

Foto: fah

Nogometaši Hajduka doživjeli su šokantni poraz u Kup utakmici od Gorice. Hajduk je već u listopadu, bez obzira na trenutno stanje na tablici, a s obzirom na kvalitetu Dinama, vjerojatno ostao i ove sezone bez prilike za osvajanje trofeja. Kup je bio idealna prilika, što je pokazala i Rijeka kada je prošle sezone iznenadila i u finalu zasluženo pobijedila europskom scenom opijeni Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana prije druge utakmice Gorice i Hajduka, ovog puta u prvenstvu, trener splitskog kluba, Damir Burić, dojam je ponašao se ležerno, kao da je prvi prvak slobodne Hrvatske poražen u nekoj nevažnoj utakmici, na pučkoj fešti.

Naravno, igrači Hajduka, su pod pritiskom s obzirom na poraz u Kupu, no, ni osvojena tri boda ne mogu zaliječiti ”rane” nastale debaklom u Kupu, ne mogu tri boda, kako Slobodna Dalmacija, inače bliska aktualnom čelništvu Hajduka, udruzi Naš Hajduk, ”donijeti mir u kuću…” Bit će potrebno vrijeme…

”Analizirali smo utakmicu u kupu, vidjeli smo koje smo greške radili. Bilo je nevjerojatno jednostavnih individualnih grešaka što je usmjerilo utakmicu. Moramo biti koncentrirani 95 minuta, odigrati kao u prvom poluvremenu kada protivnik nije ni zapucao na naš gol. Ako budemo držali tu koncentraciju tijekom cijele utakmice, odigrat ćemo kvalitetno ”, kazao je Damir Burić u Zagrebu, između dvije utakmice protiv Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je detaljno analiziran Kup susret, u kojem je, kako to tvrdi Slobodna Dalmacija, Hajduk bio puno bolji, pogotovo u prvih 45 minuta. Hajduk, ipak nije stvarao prilike, a iz prilika se zabijaju golovi.  Kako zabiti gol iz ničega?

”Naš nedostatak bio je da smo imali dosta situacija pred golom, prekida, povratnih baluna, gdje jednostavno nismo zauzeli šesnaesterac onako kako bi trebali. Falio nam je onaj instinkt jednog pravog napadača koji želi dati gol. Momčad je vidjela te scene, da je bilo bezbroj situacija gdje smo mogli povesti. Na tome moramo radit…”

Što se dogodilo nakon prvog dijela utakmice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Imali smo jednostavne greške, kod duela, pogotovo kod igre na drugi balun gdje smo napravili nekoliko faula u blizini našeg šesnaesterca. Iz toga je pao gol koji je otvorio utakmicu u smjeru koji je idealan za Goricu s obzirom da stoje jako kompaktno i duboko. Pokušavali smo to probiti, odigrati, ali jako teško je igrati protiv momčadi koje stoje tako. Nadam se da ćemo imati sada neke druge opcije. Moramo biti kvalitetniji što se tiče odlučnosti, zauzimanja šesnaesterca”, poručio je trener Hajduka, koji je najavio i promjene u igri, ali i u sastavu.

”Nadamo se da će nam se vratiti neki igrači koji su bili ozlijeđeni. Neki igrači su dobili udarce, tu ćemo morati prisilno mijenjati. U svakom slučaju, bit će promjena”

S obzirom da je poraz u Kupu ipak šokirao igrače kako će ih Burić ponovno trgnuti? Kako ih motivirati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vidjeli smo gdje smo griješili. Momci su bili dosta kritični prema sebi. Dijelili smo poklone kao za Božić i Novu godinu, a to se ne smije događati! Idemo po nova tri boda i pobjedu”, zaključio je trener Bilih.

Nejasno je samo o kakvim Burić darovima priča u kup utakmici u kojoj nemate pravo na pogrešku jer se one gotovo sigurno ne ispravljaju? Pokloni su odgovornost trenera, i on je odgovoran ako je Hajduk u stilu svetog Nikole stigao u Zagreb nadi da ipak neće izgubiti. Ove sezone igra i rezultati Hajduka u gostima su  jako, jako zabrinjavajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.