Je li Pep Guardiola loš gubitnik?

Foto: fah

Favorizirani Manchester City poražen je u polufinalu FA kupa od Arsenala. Naime, u subotu u Londonu City je izgubio 2:0, a igrači spomenutog kluba promašili su veliki broj prilika. Poraz Cityja zanimljiv je i utoliko što je Pep Guardiola ispao od svog donedavnog asistenta Mikela Artete, koji je danas na klupi londonskog Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz od Arsenala i ispadanje od od svog donedavnog asistenta komentirao je i jedan od najskupljih trenera svijeta, Pep Guardiola:

“Svaki rival će uvijek imati moje poštovanje. Isto vrijedi i za Arsenal. Izuzetno cijenim sve ono što rade na terenu, ali nimalo ono što rade izvan njega i čime se koriste”.

Prema pisanju engleskih medija Guardiola je zapravo želio poručiti šefovima Topnika da su se u dvije situacije prema njegovoj procijeni ponijeli pogrešno.  Naime, navodno je Arsenal lobirao kod sedam klubova engleske Premier lige koji su bili potpisnici pisma UEFA-i a kojim su tražili da dvogodišnja suspenzija Manchester Cityja, prema kojoj dvije godine City ne bi mogao igrati u euro kupovima, ostane na snazi.  No, CAS je prihvatio žalbu Manchester Cityja, a o čemu smo već pisali te će Guardiola sa Cityjem moći igrati i dalje u najjačem klupskom nogometnom natjecanju u Europi. To je i Cityju i Guardioli izuzetno važno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi tvrde i kako je Guardioli smetalo i ono što se događalo oko Artete koji mu je tri godine bio pomoćnik. Arsenal se prvo dogovorio s Artetom, a nakon toga je obavijestio ljude iz Manchester Cityja. Naime, Arteta je prošle zime Arsenal preuzeo nakon otkaza Španjolcu Unaiju Emeryju. No, zapravo, nakon svega ima i onih koji se pitaju je li veliki trener, kao što je Guardiola bez dvojbe, zapravo loš gubitnik? Kad se pobjeđuje Guardioli ne smeta ništa, no, kako je ove sezone u Engleskoj ostao bez trofeja tako mu puno toga smeta. Manchester City i dalje je u igri za osvajanje Lige prvaka.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.