Poznata pjevačica albanskih korijena Dua Lipa napisala istinu o Kosovu, prijatelj Luke Dončića napao je da ”promovira mržnju i bijes”

Foto: fah

Poznata pjevačica Dua Lipa, inače albanskih korijena, svojom objavom na Twitteru izazvala je brojne reakcije iako zapravo ništa drugo nije rekla osim opće poznatih činjenica. Naime, napisala je u objavio kako je Kosovo neovisno te da ne pripada Srbiji.  Kosovo doista ne pripada Srbiji, Kosovo je priznala i Republika Hrvatska, ali i veliki dio demokratskog svijeta, uključujući i sportske organizacije s obzirom da se kosovska reprezentacija natječe ravnopravno s ostalima diljem svijeta te sudjeluje na velikim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to nije smetalo prijatelju slovenskog košarkaša, Luke Dončića, Dini Radončiću, koji bi vrlo dobro trebao znati što o Kosovu kao neovisnoj državi misli FIBA-a.

Naime, Dua Lipa već duže vrijeme na društvenim mrežama redovno objavljuje postove podrške nezavisnosti Kosova, gdje je i živjela neko vrijeme kao tinejdžerka, iako je rođena u Londonu gdje su njeni roditelji došli nakon velikosrpske agresije na na države nastale raspadom bivše Jugoslavije. Dua Lipa rođena je 1995. godine i vrlo je uporna u zagovaranju svojih stavova. Naime,  objavila je i fotografiju koju su srpski mediji proglasili fotografijom Velike Albanije, a koja je postala poznata što je visila na dronu 2014. godine u Beogradu tijekom utakmice Srbija – Albanija.

Prije nekoliko dana Lipa je objavila link ka tekstu naslovljenom “Zašto Kosovo nije i neće biti Srbija”, što je dodatno povuklo raspravu. Nakon objave krenula je rasprava, a reagirali su i neki sportaši, poput Realovog bivšeg košarkaša, Crnogorca Dine Radončića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Šteta što svoju popularnost koristi na ovaj način, promovira mržnju i izaziva bijes mnogih nacija. Totalno nepotrebno”, napisao je Radončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

should I bring her back?

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, prema Radončiću činjenicom da je napisala istinu Lipa promovira mržnju!?

Reagirala je i supruga srbijanskog nogometaša Filipa Đorđevića te je poručila da bi joj ”neko trebao skrenuti pozornost na gluposti koje objavljuje.” Nažalost, u Srbiji se očito teško mire s činjenicama, no, to je već njihov problem, koji ignoriraju FIFA. UEFA, FIBA, ATP… svi su oni dopustili kosovskim sportašima nastup pod svojom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.