Je li prodaja 19-godišnjeg nogometnog dragulja u drugoligašku talijansku Monzu zaista veliki posao Dinama?

Zagreb, 23.07.2020. - Utakmica posljednjeg 36. kola Prve HNL GNK Dinamo - Varaždin. Na fotografiji Antonio Marin. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Nakon ispadanja u kvalifikacijama Lige prvaka, od kluba koji je na kraju ipak ušao u grupnu fazu te lige, Dinamo tek ponešto kupuje, ili barem to najavljuje, ali zato naveliko prodaje. Neki bi rekli rasprodaje, a posebno se to odnosi na mlade talente, dragulje hrvatskog nogometa od kojih se u doglednoj budućnosti očekuje jako puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pred odlaskom je Joško Gvardiol, čija forma može zabrinuti trenera Zorana Mamića, koji bi u zimskom prijelaznom roku trebao otići u Leipzig, kod još jednog bivšeg Dinamovca, Danija Olma. Veliki talent hrvatskog nogometa, barem prema percepciji koju su stvorili hrvatski mediji, Antonio Marin, karijeru će nastaviti u Italiji, točnije redovima talijanskog drugoligaša Monzi. Uvjetno rečeno hrvatski mediji predstavili su ovaj posao kao veliki posao Dinama, pritom zaboravljaju činjenicu da veliki talenti, a posebno oni najveći, pod uvjetom da to je 19-godišnji Antonio Marin, ne odlaze u drugu ligu, koliko god ona bila jaka, Primjerice, jedan Haaland, praktički tinejdžer, strah i trepet je svih golmana jedne od najjačih europskih liga Bundeslige. Haaland je Norvežanin, a Norveška, kad je nogomet u pitanju, poglavito reprezentativni, nije ni blizu Hrvatskoj. Haaland više nije talent, od je zapravo ”gotov” nogometaš.

Antonio Marin je otišao kod Silvia Berlusconija, koji zajedno s Adrianom Gallianijem ima velike planove s Monzom, zasad tek drugoligašem.  Marin je u Monzu stigao na jednogodišnju posudbu, ali ovaj talijanski klub ga je obvezan kupiti po isteku iste za šest milijuna eura. Transfer je potvrdila i Monza.

I sad, na kraju, može se postaviti pitanje, koliko je to doista veliki uspjeh Dinama? Koliko je odlazak igrača koji se još uvijek nije afirmirao u klubu, a kamoli reprezentaciji, veliki posao? Lako je prodati igrača, pa i onog koji još nije ”gotov” igrač, još je lakše kupiti igrača, tek reda radi, no s vremenom će rezultat izostati.  Dovedete stranca od 35 godina i kao doveli ste zamjenu, a u stvarnosti, što ste napravili dugoročno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Marin je izdanak Dinamove škole, a za prvu momčad je odigrao 21 utakmicu. Za mladu reprezentaciju Hrvatske iako mu je tek 19 godina odigrao je pet utakmica,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.