Je li uopće realno da Jose Mourinho zarađuje dvostruko više od prvaka Europe Jurgena Kloppa?

Foto: fah

Nakon otkaza koji su uručili argentinskom stručnjaku, Mauriciju Pochettinu, koji ih je doveo prošle sezone do povijesnog finala Lige prvaka, čelnici Tottenhama angažirali su portugalskog trenera, kontroverznog Jose Mourinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinho će u Tottenhamu, kao i uostalom i svim klubovima u kojima je posljednjih godinama bio, zarađivati pravo malo bogatstvo. Naime, Mourinho je tako postao drugi najplaćeniji nogometni stručnjak na svijetu s godišnjom plaćom od 17.5 milijuna eura te je potpisao ugovor sa Spursima na tri i pol godine. Ispred Mourinha samo je katalonski stručnjak, Pep Guardiola, koji je trenutno na klupi Manchester Cityja gdje zarađuje 23 milijuna euro po sezoni.

Zanimljivo da je iza sebe Mourinho ostavio u ovom trenutku daleko uspješnije trenera, primjerice u Tottenhamu će zarađivati čak dvostruko više od Nijemca Jurgena Kloppa, menadžera aktualnog europskog prvaka koji u Liverpoolu ima osam milijuna eura po sezoni.

Zarađivat će više i od trenera Atletico Madrida Diega Simeonea koji zarađuje 15 milijuna eura po sezoni, Španjolca Rafaela Beniteza sa 13 milijuna eura u kineskom Daliang Yifangu, te Talijana Fabia Cannavara u kineskom Guangzhou Evergrandeu i Francuza Zinedine Zidane na klupi Real Madrida koji zarađuju po 11.5 milijuna eura…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je to realno kad je Mourinho u pitanju pokazat će rezultati Tottenhama vrlo brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.