Je li Zlatko Dalić prelomio, dirnuli ga veličanstveni dočeci? ‘Ovo je moj san, moj narod, moja država!’

Foto: fah

Nakon velikih pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, nakon osvojene srebrne medalje, izbornik Zlatko Dalić, zajedno s ostalim Vatrenima, postao je sportski heroj nacije. Hrvati su u nezapamćenom slavlju i s velikom ljubavlju dočekivali svoje sportske heroje pri povratku SP-a. Spektakularni dočeci organizirani su diljem Hrvatske i Herceg Bosne. Od Varaždina do Livna, od Zagreba do Splita

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se sve malo smirilo ostalo je u zraku visjeti ipak možda i najvažnije pitanje. Ostaje li Zlatko Dalić na klupi Vatrenih?  Neizvjesnost i dalje traje, a sam izbornik u velikom intervjuu za Narod.hr rekao je kako će se više znati nakon odmora, odnosno, kad malo predahne poslije nevjerojatnih, ali i napornih, posljednjih pedesetak dana.

U razgovoru za Hrvatski radio možda može se naslutiti kakva će odluka Zlatka Dalića biti.

“Izbor stručnog stožera je jedna stvar koja me smetala, ja nisam reagirao, bio sam strpljiv. No, nije baš normalno da ja slažem stručni stožer pet mjeseci…”, kazao je Dalić te je na pitanje hoće li ostati izbornik odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sljedeći tjedan ću razgovarati s predsjednikom Šukerom, nakon toga donijet ću odluku što i kako dalje. Moram razgovarati i s igračima. Ne treba oko toga raditi nikakvu dramu, ja sam samo iznio svoj stav.”

Dalića su jako dirnuli veličanstveni dočeci koje su Vatrenima te njemu samome priredili Hrvati, podrška cijele Hrvatske, dakako, godi.  Svojim izjavama Dalić to potvrđuje. Iako se definitivno ništa još uvijek sa stopostotnom sigurnošću ne može reći.  HNS  Daliću navodno planira ponuditi milijun eura godišnje, dok izbornik ima unosne ponude iz Azije, koje su nekoliko puta veće od onoga što mu nudi HNS.

“Moj ugovor s HNS-om traje još dvije godine. Potrebno je meni, igračima i predsjedniku Šukeru da se odmorimo nakon svega. Ne treba donositi nikakve odluke naprečac. Ima ponuda jako puno, ali niti jedna ponuda mene neće pokolebati, niti jedna ponuda nije veća od Hrvatske ili hrvatske reprezentacije. Sigurno je da ja neću trčati za ponudama ili za novcem. Ovo je moj san, moja želja. Ovo je moj narod i moja država i to je ono što je najvažnije”, zaključio je hrvatski izbornik, koji se zahvalio na ponudama koje je dobio iz cijelog svijeta, a kontaktirao ga je i Egipat. No, Dalić im je preporučio svog pomoćnika Dražena Ladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.