Jedan od najvećih trenera u povijesti NBA napao Trumpa: “On je dokazani rasist, ksenofob i nasilnik koji se ruga osobama s invaliditetom”

Foto: Zereshk/wikipedia

Gregg Popovich je dijete Hrvatice i Srbina, trener San Antonio Spursa, jedan je od najvećih trenera u povijesti NBA-a. No, ne zanima ga samo košarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u predizbornoj kampanji žestoko je kritizirao Donalda Trumpa, a u istom tonu nastavio je i nakon što je ovaj pobijedio, prisegnuo i postao predsjednik SAD-a.

“Marš žena bio je genijalan jer važno je i da one kao pripadnice tog spola pošalju poruku protiv čovjeka koji je dokazani mizoginist, a ne samo onaj koji je postao predsjednik, iako je imao najmanje glasova biračica i birača u povijesti.

Ali u vezi Trumpa smeta me još toliko drugih stvari; to što je nevjerojatno nezreo te psihički i mentalno ispod razine ne samo za predsjednika SAD-a, nego i za osobu njegovih godina. Trump je opasan i neće nam donijeti ništa dobrog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne slažem se da se institucija predsjednika mora poštovati po svaku cijenu. Velika je razlika između poštovanja institucije i osobe koja obnaša tu funkciju, jer ta osoba taj respekt mora zaslužiti. A teško je poštovati ovu osobu ili učiti djecu da je poštuju, kada se radi o predsjedniku koji je dokazani rasist, ksenofob i nasilnik koji se ruga osobama s invaliditetom. Da ne spominjem likove kojima se okružio”, napao je novog američkog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.