Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Pele završio u bolnici u Parizu

Foto: fah

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Pele (78) hospitaliziran je u jednoj pariškoj bolnici zbog infekcije mokraćnog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pele ima infekciju mokraćnog sustava, ali sve je pod kontrolom. Liječnici su mu dali antibiotike, morat će provesti dan ili dva u bolnici kako bi se potpuno oporavio,” otkrio je izvor francuskoj agenciji AFP.

Ranije je objavljeno kako legendarni Brazilac primljen u bolnicu zbog visoke temperature. Brazilski mediji navode kako bi Pele do kraja tjedna mogao izaći iz bolnice.

Pele je prije dva dana prilikom jedne promotivne akcije upoznao mladu francusku zvijezdu Kyliana Mbappea koji je bio oduševljen što je upoznao legendu svjetskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imao sam priliku provesti nekoliko trenutaka sa živom legendom,” napisao je mladi napadač PSG-a na društvenim mrežama.

“Usporedbe su laskave, ali dobro znam da nikada neću raditi ono što je on učinio”, kazao je Mbappe dodavši: “Postoji samo jedan kralj i on je ovdje.”

Pele je jedini nogometaš u povijesti koji je osvojio tri naslova prvaka svijeta (1958, 1962, 1970), a Međunarodni olimpijski odbor (MOO) ga je nakon glasovanja provedenog po nacionalnim olimpijskim odborima, u prosincu 1999. proglasio jednim od pet najboljih sportaša 20. stoljeća (uz njega tu su još bili Carl Lewis, Muhammad Ali, Michael Jordan i Mark Spitz).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.