Jedna od naljepših povratničkih priča: Ćorić od teške ozljede do osvajanja Mastersa 1000

Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić na najljepši je način zaključio veliki tjedan u Cincinnatiju – pobijedivši Grka Stefanosa Tsitsipasa, a time je ispisao povijest jer je kao 152. na ATP-jevoj ljestvici postao najniže rangirani igrač koji je osvojio trofej Masters 1000. Borna se u ponedjeljak probudio kao 29. tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Povratak kao iz bajke, kažu. Na neki način ovo i jest to. Ali većina radnje i zapleta pisala se iza zatvorenih vrata, tamo gdje sam posvetio sate i sate svojem zanimanju, gdje sam vukao kad je bilo najteže i kada stvari nisu išle u dobrom smjeru. Svaki dan sam napredovao uz svoj nevjerojatni tim. Onda je stigao ovaj tjedan, šlag na torti u kojem sam nevjerojatnu uživao”, istaknuo je Ćorić.

> Ćorić: Presretan sam, trebat će nekoliko dana da se slegnu dojmovi

Priča slična Ivaniševićevoj

Naime, zbog ozljede ramena 13 mjeseci bio je bez meča i upitan je bio njegov povratak. Priča je pomalo podsjećala na Gorana Ivaniševića iz 2001. godine i njegovu wimbledonsku bajku. Mučio se i Goran s ozljedama, ali s leđima, došao je na turnir bez očekivanja, bio je izvan TOP 100 i na kraju sve šokirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dugo nisam znao hoću li se vratiti na najveću pozornicu i to ti na neki način otvori oči. Za mene slavlje prestaje sada i idem u New York. Nadam se da ću tamo ispisati nastavak ove bajke. Hvala svima na podršci, uživam biti ovdje”, poručio je.

> Ćorić: Idem na US Open napisati nastavak ove bajke

Je li Ćorić favorit na US Openu?

Upravo tamo održava se US Open, a Ćorića je među favorite svrstao John McEnroe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Među favorite za osvajanje US Opena stavljam Bornu Ćorića zbog toga kako je sada igrao u Cincinnatiju. Zverev i Federer ne igraju, očito ni Đoković, Rafa se vraća iz ozljede, a kod Kyrgiosa se nikad ne zna”, istaknuo je.

Značaj Ćorićeve pobjede

Ćorić je inače postao četvrti hrvatski tenisač s naslovom jednog od turnira iz serije Masters 1000.

Prije njega te su naslove osvajali Goran Ivanišević (Stockholm 1992., Pariz 1993.), Ivan Ljubičić (Indian Wells 2010.) i Marin Čilić (Cincinnati 2016.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.