Još jedan bivši trener Hajduka kritizirao aktualno čelništvo kluba: Ima li mogućnosti za oporavak?

Foto: fah

Bivši trener Hajduka, Damir Burić, jedan u nizu nogometnih stručnjaka koji su posljednjih godina smijenjeni. Podsjetimo, Burić je bio šef stručnog stožera prvog prvaka Hrvatske prije dvije godine, a smijenjen je na kraju sezone 2015./2016. Danas trenira njemačkog drugoligaša Greuther Furth, naravno, kao i svi bivši treneri Hajduka i Burić prati trenutnu situaciju na Poljudu. I on nije presretan u kojem smjeru ide ponajbolji hrvatski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Činjenica je da smo Brbić, Vučević i ja imali jednu viziju, a oni što su došli sasvim drugačiju”, kazao je Burić, koji je otišao nakon što je otišao i Brbić. Bivši trener Hajduka otkrio je koja je bila vizija tadašnje uprave kluba, naime, htjeli su izgraditi kamp, dok s druge strane, tvrdi Burić, nasljednici ulažu u igrački kadar. Nažalost, to se previše i ne vidi.

”Da su Brbić i Vučević ostali u klubu, kamp bi bio apsolutni prioritet i barem 10 milijuna eura od zarađenog novca – a bilo ga je blizu 30 milijuna eura – bilo bi usmjereno na kamp. Nažalost, ovi što su od nas naslijedili novac, umjesto u kamp, preusmjerili su to u dovođenje osrednjih stranaca, a onda se još hvale da su podigli proračun”, kazao je Burić za Sportske novosti .

Burić je na kraju poručio aktualnim čelnicima Hajduka kako bi izgradnja kampa trebala biti apsolutni prioritet te da je sramota što na Poljudu nema pomoćnog igrališta za cijeli klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u velikoj krizi, vjerojatno najdubljoj i najtežoj od kada je samostalne i slobodne Hrvatske, a neki tvrde kako pola stoljeća ovakvo beznađe u Hajduka i oko Hajduka nije vladalo.

Na Poljudu smjenjuju trenere, otišao je Zoran Vulić, došao novi, no, priča se nastavlja. Novi strateg Hajduka, Siniša Oreščanin, našao se u nimalo zavidnoj situaciji.

Hajduk mora početi graditi momčad kako se nikad više ne bi ponovio scenarij kojem su vjerni navijači Hajduka svjedočili prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.