Još repova: Projekt novog stadiona u Zagrebu izradio prijatelj i kolega Tomaševićeva zamjenika Korlaeta

Foto: fah

Gradski vijećnik SDP-a Renato Petek ponovno upire prstom u zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Smatra da je netransparentno odlučio kome će dodijeliti projekt stadiona u Kranjčevićevoj. Supruga suatora je, naime, s liste Možemo ušla u jedan mjesni odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt je tek predstavljen, a repovi se već vuku. I to tamo gdje bi se čovjek najmanje nadao, upozorava SDP-ov gradski zastupnik Renato Petek.

“Već sada dobio sam informaciju da je ovaj projekt naručen putem narudžbenice, ne znamo koliko je koštao, a izradio ga je prijatelj i kolega od zamjenika Luke Korlaeta. Osim toga, on je suprug vijećnice Možemo na razini Grada Zagreba u mjesnoj samoupravi”, kaže Petek.

> Barišić: Definitivno se ide u gradnju stadiona, sve bi moglo biti gotovo za tri-četiri godine

Informacija je točna – potvrdio je to i arhitekt Vladimir Kasun, koji je, uz pokojnog Borisa Koružnjaka, autor idejnog projekta. “Moja supruga je nezavisni kandidat bila na listi za vijeće mjesnog odbora Cvjetnica na listi Možemo. Mislim da je to apsolutno nevažno u čitavoj priči”, kaže arhitekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je u političkom kontekstu, jer gradonačelnik Tomašević zbog ovakvih je stvari skupljao bodove kritizirajući prethodnika Bandića. “Nadam se da nema ničega tu, možda splet okolnosti, ali zato treba biti potpuno otvoren oko trošenja novca kako ne bi bilo sumnje kako se ne bi počelo izvlačiti, kao što se nekoć izvlačilo bivšem gradonačelniku”, ističe Petek za Dnevnik Nove TV.

Odgovor Grada

Stigao je i odgovor Grada Zagreba – poručuju da je za izradu idejnog projekta provedena jednostavna javna nabava, a natječaj nije trebalo provesti. Naglašavaju i da supruga suatora nije članica, nego je, kao i 600 ostalih, ušla s liste kao nezavisna.

Podsjetimo, gradski stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu kreće u rekonstrukciju na proljeće sljedeće godine, a cijena radova bit će oko 20 milijuna eura. “Kranjčevićeva sada ima kapacitet od nekih 5000 gledatelja, a mi ćemo napraviti jedan od najmodernijih stadiona u Europi koji će primati 12.000 gledatelja, s četiri potpuno natkrivene tribine i multifunkcionalnim parkiralištem”, kazao je ranije Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.